МВР

Пресцентър

 

28 юни 2020

Криминалисти задържаха 53-годишен мъж за умишлено убийство в Димитровград

На 26 юни в полицията е постъпил сигнал за починала жена в приземен етаж на къща в Димитровград. Пристигналите на място полицейски екипи и разследващи полицаи от РУ–Димитровград  са установили, че пострадалата жена е на 62-години. Тя била собственичка на къщата и живеела на втория етаж.  Приземния етаж обитавал задържания.  В петък  вечерта двамата се скарали, като наемателят нанесъл множество удари по тялото на жената с твърд предмет. Когато тя изпаднала в безсъзнание,  той се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние. 

При извършения оглед по тялото на възрастната жена са били открити множество кръвонасядания  и рани. Назначена е била аутопсия.

Задържаният за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково е тестван с техническо средство, като уредът е наличие на алкохол в издишания въздух. Направил е самопризнания. Предстои спрямо него да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „постоянно задържане под стража“.

 

Изображения

 28 юни 2020 | 13:42