МВР

Пресцентър

 

11 септември 2017

Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Арабаджиев присъства на откриването на система за видеонаблюдение във Враца

 

Церемонията  пред пункта за наблюдение в сградата на РУ – Враца се състоя в присъствието на кмета на града Калин Каменов, заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директора на областната дирекция старши комисар Цветелин Стоянов.

„С новата придобивка гражданите на Враца ще могат да се чувстват по-спокойни, а полицейските служители ще бъдат подпомогнати в работата си“, подчерта главен комисар Арабаджиев.

Това е най-модерната система за виденаблюдение в България. Софтуерната програма има същите възможности, с каквито разполагат системите в Брюксел, Барселона и Лондон. Комплексното видеонаблюдение  ще се осъществява от 35 камери, разположени на 13 възлови кръстовища в областния град. Постъпващата информация ще бъде наблюдавана  и анализирана денонощно в  три центъра за наблюдение в ОДМВР – Враца, като за работа със системата са подготвени 14 полицейски служители.

Изграждането на системата за видеонаблюдение е по инициатива на община Враца,  а  целта е  превенция на риска и разкриване на извършени криминални престъпления. Обхватът на системата включва публично достъпните елементи на градската среда – пътни артерии, пешеходни зони и инфраструктурата. 

Изображения

 11 септември 2017 | 15:33