МВР

Пресцентър

 

20 май 2020

Задържани са 24 души, образувани са три досъдебни производства, съставени са над 30 акта

Резултати от проведената от служители на ОДМВР – Видин операция на територията на видинския кв. „Нов път“; действията са осъществени под ръководството на прокуратурата

 

Вчера бе  проведена операция за противодействие на битовата престъпност на територията на кв. “Нов път“. В нея участваха служители на ОДМВР-Видин, колегите им от трите районни управления в областта и Зонално жандармерийско управление – Монтана.  Бяха ситуирани четири контролно-пропускателни пункта на входно-изходните точки, а един мобилен полицейски екип извършваше проверки в квартала, две КПП-та имаше край Новоселци.  В рамките на полицейските действия бяха проверени 510 моторни превозни средства и 920 души (от тях 70 - от криминалния контингент).

За констатираните нарушения служителите на реда съставиха 23 акта и 37 фиша по Закона за движението по пътищата и 10 акта по Закона за българските лични документи. Униформените връчиха 16 електронни фиша и девет заповеди за прилагане на принудителна административна мярка, съставиха и 37 протокола по чл. 65 от ЗМВР.

Образувани бяха три досъдебни производства - две от тях по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Служителите иззеха над 15 кг нарязан тютюн без бандерол. Едно досъдебно производство бе образувано по чл. 345а, ал. 1 от НК (подправяне или заличаване на идентификационен номер на МПС). Заведени бяха и три преписки - за съхранение на незаконно добита дървесина, държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и кражба, 24 лица бяха задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа в рамките на акцията.

Изображения

 21 май 2020 | 11:54