МВР

Пресцентър

 

30 юли 2020

Директорът на СДВР: Водим диалог с всички, за да запазим спокойствието

Днес се очакват сериозни затруднения в трафика в столицата

 

Сериозни затруднения в придвижването в столицата се очакват днес. Малка част от протестиращите са разположили около 10 палатки на Орлов мост. Палатки има и на пл. „Независимост“. През цялата нощ, още от малките часове разговаряхме с протестиращите и в резултат 4-5 кръстовища бяха освободени, но диалогът с протестиращите е изключително труден и непродуктивен. Опасявам се от вероятността и полагаме усилия да не се стигне до физически сблъсък,

Призовавам всички да проявяват толерантност, да се осигури възможност на столичани да стигнат до работните си места, да се  спазват правилата и протестните действия да протичат при зачитане на правата на гражданите, апелира директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Заради блокирането на Орлов мост,  сме създали организация на движението - както за лични автомобили, така и за градския транспорт.  Вътрешното ми убеждение е, че трябва да  положим максимални усилия, за да запазим мира. Стратегията ни е да водим диалог с всеки, за да се запази спокойствието. Не изхождаме от позицията на силата, въпреки огромния стрес, натоварване и обиди, на които са подложени служителите на реда. Поздравявам колегите ги за търпението и разчитам на самоконтрола им дори в моменти на повишено напрежение. , каквито не липсват през последните дни, заяви Хаджиев и отново призова към спазване на закона, правата на гражданите и толерантност.


/1/
Изображения

 30 юли 2020 | 12:22