МВР

Пресцентър

 

02 март 2021

Голямо количество контрабандни медикаменти задържаха гранични полицаи и митнически служители на ГКПП „Капитан Андреево“

 

Контрабандните лекарствените препарати са открити на 24.02.2021 г. в два товарни автомобила, пътуващи от Турция през България за Албания. Първият камион пристигнал на ГКПП „Капитан Андреево“ около 21 часа, а вторият - двайсет минути по-късно. Автомобилите са селектирани от дежурните гранични полицаи за допълнителна проверка, при която съвместно с митническите служители в кабините на шофьорите са открити четири пътническа сака с недекларирани лекарствени продукти.   

Установени са 2880 инжекционни разтвора, 150 кутии с общо 4284 таблетки и 70 пакетчета орална суспензия. По-голяма част от медикаментите са антитромбозни и се използват при лечението на коронавирус и сърдечносъдови заболявания за разреждане на кръвта. Друга част са антипсихотични лекарства и за лечение на трихомониаза.

Контрабандните медикаменти на стойност близо 40 000 лева са иззети. На шофьорите, албански граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.


Изображения

 02 март 2021 | 12:30