07 декември 2017

Годишни награди на Спортната асоциация – МВР за 2017 година

Отбор на годината е тимът на МВР по волейбол - Европейски полицейски шампион; Радослав Марков – шампион по джудо в категория 60 кг от Световните полицейски игри в Абу Даби е спортист на годината

В Министерството на вътрешните работи се състоя традиционната официална церемония за връчване на годишните награди на Спортната асоциация на МВР. Заместник-министрите на вътрешните работи Стефан Балабанов, Красимир Ципов и Милко Бернер, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорите на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, на СДВР ст.комисар Ивайло Иванов, на Дирекция „Миграция“ Николай Николов, ректорът на Академията на МВР ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев,  Златко Тодоров, съветник на министъра на вътрешните работи, Чавдар Атанасов – директорът  на ЦБПС и главен секретар на СА – МВР, Гошо Динчев, съветник на министъра на младежта и спорта присъстваха на церемонията и връчиха наградите на изявените спортисти.

Спортната асоциация на МВР е с 27-годишна успешна кариера. Изминалата година бе доста успешна за спортистите от МВР на национално и международно ниво. Изявените ни спортисти участваха в редица международни форуми и представиха достойно страната. Горди сме от организацията на две европейски полицейски първенства тази година - по волейбол във Варна, където сме европейски шампиони и първата полицейска купа по плажен футбол в курорта Златни пясъци. Благодаря на ръководствата на МВР и на Министeрството на младежта и спорта, които ни подкрепят в изграждането на добри спортисти и служители на МВР, отбеляза Чавдар Атанасов.

Убедени сме, че спортно-състезателната дейност в МВР е утвърдена форма за развитие и поддържане на специфична двигателна култура и качества на служителите в професионалната им практика, обърна се към изявените спортисти, треньори и деятели главният секретар на МВР Младен Маринов. Служителите на МВР защитиха международния спортен престиж на МВР и България като се изкачиха на най-високото стъпало в европейския и международен спорт, заяви Маринов и пожела успех на спортистите и занапред.

От името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев приветствие към спортистите от МВР отправи Гошо Динчев: В лицето на Спортната асоциация на МВР имаме активен партньор, който упражнява и развива спортна дейност с традиции, каза пред участниците съветникът на министър Красен Кралев. Заместник-министър Стефан Балабанов поздрави наградените от името на министър Валентин Радев и им пожела здраве и успехи.

Награди по категории:

Индивидуални спортове – мъже

1. Стрелба – Цанко Близнаков – ОДМВР- Пазарджик – Републикански шампион по стрелба на МВР.

2. Полицейска лична защита – Александър Йорданов и Светослав Бодуров – от ОДМВР- Русе - І-во място на Националния преглед по ПЛЗ

3. Пожароприложен спорт – Християн Христов - състезател от представителния отбор на ГДПБЗН – МВР, изравнил републиканския рекорд в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба” с постижение 14, 93 секунди по време на Турнира по пожароприложен спорт за купа „Тримонциум”.

4. Карате – Станислав Петров- СДВР- Републикански шампион на МВР в категория 84кг на дисциплината „ кумите“.

5. Ски алпийски дисциплини –  Димитър Стамболийски – ГДПБЗН – Републикански шампион на МВР в дисциплините слалом, гигантски слалом и комбинация.

6. Биатлон –Тодор Врачков – ОДМВР- Благоевград – Републикански шампион на МВР

7. Приложно ориентиране – Борис Йосифов - ГДПБЗН – Републикански шампион на МВР

8. Крос – Тенчо Жечев - Дирекця „ Миграция“–  Републикански шампион на МВР

Индивидуални спортове – жени

1. Стрелба – Катя Василева –  ОДМВР – Враца – Републикански шампион на МВР

2. Ски алпийски дисциплини – Нина Кленовска – ОДМВР – Благоевград – Републикански шампион на МВР в дисциплините гигантски слалом, биатлон и комбинация

3. Приложно ориентиране – Елена Димитрова  – СДВР- Републикански шампион на МВР

4. Крос – Цветелина Кирилова – СДВР- Републикански шампион на МВР

Колективни спортове

1. Отборът по футбол  и футзал на „ СК  – Пловдив“ – Републикански шампион на МВР

2. Отборът  по волейбол на РДПБЗН – Варна – Републикански шампион на МВР

3. Отборът по плажен футбол на СДВР- Републикански шампион на МВР.

4. Отборът на- РДПБЗН – Стара Загора, носител на купата на Българската федерация за пожароприложен спорт

За международен принос - МВР

1. Галя Иванова – курсант във факултет ПБЗН при Академия МВР- бронзова медалистка по джудо в категория 52кг. от Световните полицейски игри в Абу Даби

2. Кирил Ватев – ОДМВР Бургас – участник във финалите по плуване на Световните полицейски игри и VІ -то място на Европейското полицейско първенство по плуване

3. Националният отбор на МВР- спечелил първата Европейска полицейска купа по плажен футбол

4. Националният отбор на ГДПБЗН-МВР, постигнал нов републикански рекорд в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа ” на ХII-тия Световен шампионат по пожароприложен спорт, с постижение 28,53 сек.

Спортисти служители на МВР със съществен принос към Националния спорт

1. Антоанета Бонева- стрелба

2. Елица Янкова- борба

3. Ивет Лалова- лека атлетика

4. Мария Гроздева- стрелба

5. Мими Христова- борба

6. Петя Неделчева- бадмингтон

7. Тайбе Юсеин- борба

8. Тервел Пулев- бокс

Най – добре представили се деца в движенията “Млади приятели на полицията” и “Млад огнеборец”

1. Кристиан Стоилов– Централен полицейски карате и джу джицу клуб – школа София – І място в турнирите “Млади приятели на полицията”

2. Стефания Донева – Централен полицейски карате  и джу джицу клуб, школа София- І място в турнирите “Млади приятели на полицията”

3. Валентин Георгиев – Централен полицейски карате  и джу джицу клуб, школа София- І място в турнирите “Млади приятели на полицията“

4. Иван Апостолов -  Централен полицейски таекуон- до клуб, школа София- І място в турнирите “Млади приятели на полицията“ и ІІ-ро място на Световно първенство по таекуон- до.

5. Александра Славчева- Централен полицейски таекуон- до клуб, школа София- І място в турнирите “Млади приятели на полицията“ и І-во място на Европейско първенство по таекуон- до.

6. Младежки противопожарен отряд ”Млад огнеборец” от ОУ ”Никола Икономов”– гр. Разград – републикански шампион за 2017г.

Треньори със съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР

1. Христо Палагачев – ОДМВР Смолян - Треньор на  Националния полицейски волейболен отбор- Европейски полицейски шампион

2. Тони Петров – ЦБПС при Академия- МВР- треньор на Националният отбор по джудо, спечелил един златен и един бронзов медал на Световните полицейски игри в Абу Даби

3. Красимир Иванов – треньор на отбора на Младежкия противопожарен отряд ”Млад огнеборец” от ОУ ”Никола Икономов” – гр. Разград – републикански шампион за 2017г.

4. Бисер Манчев – Треньор в Централен полицейски таекуон- до клуб, школа София

Деятели със съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР

1. Анчо Шишков – началник на РСПБЗН – Казанлък, дългогодишен национален състезател , треньор и съдия по пожаро- приложен спорт.

2. Радослав Терзиев – СДВР – дългодишен деятел по Полицейска лична защита.

3. Люсиен Велчев – дългогодишен Генерален секретар и член на УС на СА- МВР.

4. Иван Младенов – дългогодишен Генерален секретар и член на УС на СА- МВР.

5. Диана Иванова- дългогодишен член на УС на СА- МВР.

6. Румен Стоилов- дългогодишен член на УС на СА- МВР.

Специален приз за подпомагане на спорта в МВР

1. Министерство на младежта и спорта

2. г-н Кирил Кирилов – „Златни пясъци”  АД за подпомогане  провеждането на редица Републикански и медународни първенства от календара на „Спортна асоциация- МВР “

3. г-н Венцислав Венев – управител на фирма „СИВЕН“ за дългогодишно подпомагане на състезанията по приложно ориентиране и крос