МВР

Пресцентър

 

13 февруари 2020

Главният секретар на МВР: Ще засилим полицейското присъствие в големите градове с клонове на фирми, опериращи с по-големи финансови средства

Главен комисар Ивайло Иванов, заедно с директорите на ГДНП и СДВР, участваха в среща с представителите на службите за сигурност на банковите институции

 

Срещата между МВР и службите за сигурност на банковите институции беше ползотворна. Предложени бяха идеи и от двете страни. Нашето взаимодействие ще продължи в същия дух. Набелязани са мерки, които на този етап трябва да бъдат обсъдени, преди да ги споделим, обобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Идеята е, че всички трябва да действаме заедно, за да можем да сведем до минимум опитите за такива престъпни посегателства срещу банкови институции, подчерта Иванов. 

Разчитаме на подкрепата, която ни оказват от МВР. Ще продължим доброто си сътрудничество, както досега – изпълняваме изискванията на наредбата на МВР и БНБ и разчитаме много на помощта, която ни оказват колегите от МВР, заяви и председателят на комитета по сигурността към банките в България Иван Манев.

Главният секретар на МВР посочи, че тази сутрин, по разпореждане на министър Младен Маринов, е провел оперативка  със служителите, които отговарят за охранителната дейност в МВР.  На нея са набелязани краткосрочни мерки. „На първо място ще засилим полицейското присъствие в големите градове на страната, където има такива банкови институции и въобще фирми, които оперират с по-големи финансови средства“, посочи гл. комисар Иванов. „Ще бъдат изведени всички уязвими обекти и ще бъдат разпределени приоритетно за обход от нашите патрули, които изпълняват дейност по охрана на обществения ред. Отделно колегите от териториална полиция в кратки срокове ще посетят всички такива обекти, които са в денонощен режим. Идеята е всички отговорни институции – не само МВР и Прокуратурата, да създадем такива условия, че да сведем тези престъпни посегателства до минимум и да обезкуражим такива, които имат подобни намерения“, допълни Иванов. По думите му, хората, които отговарят за банковата сигурност, в повечето случаи са бивши колеги и са наясно с работата и в спектъра на набелязаните мерки, като най-важното е да бъдат запазени животът и здравето на служителите.

 

Изображения

 13 февруари 2020 | 13:12