МВР

Пресцентър

 

25 октомври 2020

В резултат на предприети незабавни действия, криминалисти от РУ-Казанлък установиха извършител на тежко престъпление

Задържан е 14-годишен от с. Скобелево; по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на ОП-Стара Загора

Вчера към 17:13 часа, чрез тел. 112, в полицията е получен сигнал за ранено 13-годишно момиче в къща в с. Скобелево. Незабавно пристигналите на адреса полицейски екипи установили, че между пострадалата и 14-годишен местен младеж е възникнал спор, последван от нанасянето на фатален удар с нож в областта на гърдите на момичето . Независимо от усилията на медицинския екип, то е починало в линейка на път за болницата.

По случая е образувано досъдебно производство по реда на чл.212, ал.2 от НПК, като предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК, разследването се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Назначени са съдебно-медицинска, психолого-присхиатрична и ДНК експертизи. Очаква се в днешния ден непълнолетният да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.4 във връзка с чл.115 във връзка с чл.63, ал.1 от НК – за умишлено убийство на малолетно лице. След привличането му като обвиняем, предстои той да бъде задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изображения

 25 октомври 2020 | 13:42