МВР

Пресцентър

 

19 май 2020

Видински криминалисти установиха и задържаха извършителите на побой в града

Полицейските действия са осъществени под надзора на прокуратурата в рамките на образуваното по случая досъдебно производство

 

Информация за разследването и задържането на четиримата извършители на престъплението предоставиха директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин,  заместник-апелативният прокурор на Апелативна прокуратура - София  Галя Маринова, окръжният прокурор Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова.

Полицейските действия започват незабавно след получения сигнал на тел. 112 в 11.20 часа на 16 май. Видинчанин съобщава за група хора, нанасящи побой на негов съсед до търговски обект на ул. „Цар Александър II“ в областния град. Пострадалият – 38-годишен мъж, е транспортиран в ЦСМП и настанен за лечение във видинската болница. Часове по-късно, в резултат на предприетите незабавни действия,  криминалисти установяват и задържат групата - трима мъже на 19,  23 и 36 години и 40-годишна жена.

Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК и са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа, съобщи окръжният прокурор Ваня Ненкова. Вчера, с определение на Районен съд – Видин, на обвиняемите мъже е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а на жената – „подписка“.

Заместник-апелативният прокурор Галя Маринова подчерта, че благодарение на бързите и адекватни действия, предприети  от полицията и прокуратурата, престъплението е разкрито в един изключително кратък срок.

Специализираните полицейски операции, насочени срещу битовата престъпност в област Видин продължават, уточни старши комисар Петър Коцин. По думите му на територията на видинския кв. „Нов път“ тази сутрин е започнала спецакция, и към този час се извършват полицейски проверки и превантивните действия.

Изображения

 21 май 2020 | 11:54