МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 28 октомври 2020

28 окт 2020

Бургас. Полицаи от РУ–Сунгурларе разкриха извършител на кражба от дома на възрастен мъж от с. Подвис. Сигналът за посегателството постъпил в полицията вчера – потърпевшият съобщил, че от жилището му били откраднати 1000 лева. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан авторът на деянието. Криминално проявеният 43-годишен от същото село направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума. Задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Мъж попадна в ареста за предложен подкуп. Вчера, в местността „Босна“, служители от РУ – Малко Търново спрели за проверка 50-годишен от добричкото село Попгруево. Мъжът бил уведомен, че ще му бъде съставен фиш за управление на МПС през деня без включени светлини. В опит да избегне санкцията, той подхвърлил банкнота с номинал от 10 евро. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

 

Плевен. Вчера, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен извършили претърсване в имот в село Буковлък. От дома, обитаван от 46-годишна, са иззети седем чувала, с разпределени в тях около 70 кг жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, мирис и цвят на тютюн. Предстоят експертизи. За случая е уведомен дежурен прокурор при районната прокуратура, продължава работа по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

 

Перник. Над 7 килограма тютюн без акцизен бандерол иззеха и служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник след проведена специализирана полицейска операция вчера. На ул. „Самодивска“ в областния град бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 45-годишен перничанин. При обиска му е открит найлонов плик с около 1 килограм ситно нарязана зелена листна маса и мирис на тютюн. Последвали процесуални действия на обитавания от мъжа адрес, откъдето са иззети още около 6 килограма тютюн. Притежателят на нередовната стока е задържан за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 

17-годишен се изправя пред съда за кражби и грабеж. Престъпленията са извършени в периода 27 декември м.г. – 23 януари т.г. Според събраните до момента данни, непълнолетният и осъждан младеж е откраднал три дамски чанти, ограбил е и жена, издърпвайки чантата й. При престъпленията, станали в централната градска част на Перник и кв. „Изток“, са отнети лични, банкови карти и документи на автомобили, мобилни телефони, пари, ключове, слънчеви очила и множество други вещи. В резултат на проведени множество действия по разследването младежът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „надзор от инспектор Детска педагогическа стая“. Работата продължава съвместно с прокуратурата.

 

Монтана. Вчера, на територията на РУ-Берковица е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, под наблюдението на прокуратурата. В рамките на акцията в полицейския арест е задържан 34-годишен жител на Елин Пелин за незаконен добив на злато, извършван без договор за концесия в землището на с. Гаганица. Под наказателна отговорност ще бъде подведен и 24-годишен берковски жител, в чието жилище са намерении 0,65 грама марихуана. По случаите са иззети веществени доказателства. Работа продължава РУ -Берковица. В рамките на полицейските действия са проверени 105 моторни превозни средства, 120 души и 31 обекта, съставени са 10 акта и фиш по ЗДвП и предупредителен протокол.

 

Ямбол. Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена вчера и на територията на 16 населени места в област Ямбол. В рамките на операцията са проверени  605 души, 415 пътни превозни средства и 16 обекта - търговски, фирмени и части имоти. Задържани са трима за притежание на наркотични вещества. Установено е, че 32-годишен ямболия държал в себе си около 2,5 грама наркотично вещество за приготвяне на наркотичен чай за пушене. Установени са и двама мъже, на 22 и 31 години, които държали в жилищата си марихуана. Разкрита е кражба от фирмен обект в село Кабиле. Незаконен добив на дърва за огрев е констатиран от служители на РУ- Елхово. Работата по случаите продължава. В хода на акцията контролните органи са констатирали  80 нарушения, за които е взето отношение по административен ред, съставени са и 26 предупредителни протокола.

 

В РУ-Ямбол са образувани две досъдебни производства за притежание на наркотични вещества. Вчера, полицейски служители спрели за проверка 31-годишен мъж от Ямбол със съмнително поведение, който изхвърлил на земята найлонов плик с около 1 грам бяло кристалообразно вещество – метамфетамин. По-късно снощи, при проверка на лек автомобил, било установено, че 37-годишен пътник от Сливен държи в себе си около 5 грама метамфетамин. Наркотичните вещества за иззети по надлежен ред. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Разследванията по случаите продължават в рамките на образуваните досъдебни производства. 

 

Кърджали. За използване на официален документ с невярно съдържание в ОДМВР-Кърджали е образувано досъдебно производство с постановление на районната прокуратура. 55-годишен представил образец за осигурителен стаж с вписани неверни данни. Разследването се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ с оглед на чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния  кодекс.

 

Търговище. Извършител на хулигански действия в задържан за срок до 24 часа в РУ-Търговище. Около 11 часа вчера, в заведение край областния град, 37-годишният местен жител, известен на полицията с предишни свои криминални деяния и осъждан, отправил обидни думи и закани за саморазправа към служители на обекта и нанесъл материални щети. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Пазарджик. Засилват се проверките за незаконен добив, транспортиране или съхранение на дървесина. Само през изминалото денонощие са образувани шест бързи производства за извършени подобни престъпления. Служители на РУ-Велинград са инспектирали жилищата на двама обитатели на велинградския квартал „Анезица“. В двора на една от къщите органите на реда открили нарязани 12 дървета с дължина от по един метър от иглолистна дървесина, а в друга - още 12 кубически метра нарязани дърва от различни иглолистни и широколистни видове. Цялата дървесина била без контролна горска марка, а притежателите й не разполагали с никакви документи за произход. По същото време екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили проверки в няколко имота, жилища, гаражи и стопански постройки, намиращи се на територията на пазарджишкото село Гелеменово. В четири от тях, обитавани от двама мъже и две жени, полицаите открили близо 11 кубика немаркирани широколистни дърва за огрев. Дървесината е била оставена на съхранение в кметството на селото. Проверките продължават на територията на цялата област..      

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 28 октомври 2020 | 12:59