МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 25 юни 2020

25 юни 2020

Враца. Установен е извършителят на кражба. На 23 юни. в РУ-Враца е получен сигнал за кражба на 65 лева от дамска чанта, от клиент на магазин в града. След оперативно-следствени действия на служители на РУ-Враца  е установено, че деянието  е извършено от 21-годишна жителка на гр. Червен бряг. Парите са намерени  и върнати на собственика.

След оперативно-следствени действия  са установени извършители на кражба на пари от кафеавтомати във Враца. Деянието  е извършено  от двама  младежи на 16  и 18 години, криминално проявени.Установено е, че за периода от 12 юни до 23 юни двамата са разбили четири  щафемашини в града, и откраднали наличните  пари.  Извършителите са задържани  в РУ-Враца.

Благоевград. Изяснява се съпричастността на две малолетни лица към извършен грабеж. Сигнал за престъплението бил подаден вчера във Второ РУ-Благоевград – предната нощ. в жилище на 76-годишна жена в гр. Симитли, нахлули непознати и след като я ударили отнели наличните около 20 лв. и изчезнали. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

 

Кюстендил. При проведени процесуално-следствени действия служители на РУ-Кюстендил са установили и иззели от имот в града 2 технически съоръжения за производство на алкохол, 2 серпентини за охлаждане, един казан и 2 бидона с наливен алкохол. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление против финансовата система. Уведомен е дежурен прокурор.

 

Търговище. Мъж от антоновско село е задържан за срок до 24 ч за незаконно притежание на ловна пушка и на боеприпаси. При извършена проверка в хода на проведена на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг, специализирана полицейска операция за противодействие на незаконното притежание на огнестрелно оръжие, в дома на 53-годишен мъж от с. Стойново, е установено, че той е придобил и държи без надлежно разрешение ловна пушка „ИЖ 58“ – 16-ти калибър, и 43 ловни патрони за нея. Оръжието и боеприпасите са иззети по надлежния ред. Мъжът е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 339 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Варна. 25-годишен мъж от с. Градинарово е задържан за притежание на наркотици. При извършване на полицейска проверка утифопвените иззели от него пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

  

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 25 юни 2020 | 14:00