МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин – 19 март 2020

19 мар 2020

София. За броени дни служители на Четвърто РУ разкриха и задържаха извършители на грабеж. На 12 март помощ в полицията потърсил 46 - годишен мъж – обяснил, че към 3 часа в тунела на ул. „Три уши“ бил нападнат от трима непознати, които му нанесли побой и отнели раницата с преносим компютър, мобилен телефон, портфейли други вещи. В резултат на предприетите оперативно - издирвателни действия криминалистите установили и задържани извършителите на престъплението - 40- годишен мъж и две момчета на 16 и 17 години. При претърсване в жилището на 17 – годишния бил открит мобилният телефон, а лаптопът е намерен в заложна къща, оставен от името на 40.годишния извършител. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 198 от НК. С прокурорско постановление на 40- годишния и 17- годишния са им наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на 16- годишния -  „надзор“ на инспектор от Детска педагогическа стая.

 Столични полицаи разкриха нелегално обособено помещение за хазартни игри.  На 17 март, около 22 часа, служители на Трето РУ предприели проверка на помещението. Там заварили 34-годишния наемател и още 13 мъже и жена, които играели покер. При последвалите процесуално- следствени действия в обекта са открити две маси с подредени чипове и карти за игра върху тях, намерена и иззета е голяма сума пари. Събраните материали по образуваното досъдебно производство са докладвани в Софийска районна прокуратура, работата по документирането на случая продължава.

На 13 март, към 20 часа, в столична болница бил приет по спешност 59 - годишен мъж, който няколко часа по-късно е починал. При извършената аутопсия били открити следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което, под ръководството на прокуратурата,  ще се изясняват всички обстоятелства по случая. Предприети са оперативно - издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението.

 София – област. Извършител на грабеж е задържан след бързи действия на служители от РУ- Сливница. Около 7.30 часа вчера жителка на Сливница съобщила в полицията, че на кръстовище в града мъж я бутнал на земята, напръскал я със спрей, нанесъл й е няколко удара по главата и тялото, след което насила е отнел мобилния й телефон и избягал в неизвестна посока. В резултат на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия на криминалистите от РУ- Сливница малко по- късно е установен и задържан извършителят на грабежа - на 44 години, от с. Гълъбовци. Инкриминираната вещ също е намерена и иззета. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

 22- годишен самоковец е обвинен за извършен опит за убийство и задържан за срок до 72 часа. В процеса на проведеното разследване по образуваното досъдебно производство криминалистите на РУ-Самоков установили, че в края на август м.г., в близост до учебно заведение в града, задържаният е нанесъл удар с метална тръба по главата на свой съгражданин, причинявайки му черепно- мозъчна травма. След приключване на процесуално- следствените действия и доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1, пр.2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 25- годишна от Сливен е задържана с постоянна мярка за грабеж на територията на Самоков. Престъплението е извършено на 13 март около 11.00 часа – задържаната насила  е отнела златно синджирче от възрастна жителка на Самоков. По случая веднага било образувано досъдебно производство и в рамките на процесуално-следствените действия криминалистите влезли в дирите на извършителката. След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в прокуратурата 25-годишната задържана е привлечена като обвиняема за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК и й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ямбол. В полицейския арест е задържн мъж за притежание на наркотици. Вечерта на 17 март, в ямболския квартал „Каргон“, при полицейска проверка на 33-годишен жител на града било установено, че той държи в себе си кутийка с около 15 г кристалообразно вещество – метамфетамин. В хода на  процесуално-следствените действия в обитаван от мъжа имот са намерени веществени доказателства, свързани с производство на наркотични вещества. Вчера, след доклад на материалите в Ямболска районна прокуратура, мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл.354а, ал.3 от НК и с прокурорско  постановление е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

 

Кърджали. За незаконно притежаване на наркотик 42-годишен е задържан в РУ-Момчилград. Мъжът бил проверен от полицейски служители около 23.30 часа снощи и у него била открита суха листна маса. При направен тест субстанцията реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето, образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Кюстендил. Вчера служители на РУ - Кюстендил засекли трима мъже след бракониерски лов. Установено е, че те са убили сърна в землището на с. Страдалово. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. Извършителите са на 30, и двама 40 – годишни, от  Кюстендил, с. Мламолово и Бобов дол. Работата по случая продължава.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 19 март 2020 | 13:12