МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 9 октомври 2018 г.

09 окт 2018

София. Служители на Трето РУ разкриха извършител на кражба. Действията по разследването започнали в края на месец юни. Столичанин заявил в Трето РУ, че от дворно място, ползвано за склад в местност Долни Смърдан в ж.к. „Факултета“ била извършена кражба на множество уреди и част от кухненско обзавеждане. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия по образуваната преписка бил установен и задържан извършителят на деянието - 33-годишен мъж от София. Откраднатите чужди вещи са намерени и върнати на собственика. Събраните материали по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура. 

 

Търговище. Вчера, след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия било установено, че 28-годишен от с. Надарево, община Търговище съхранява предмети с културно-историческа стойност. Иззети са 18 антични монети, пръстен и 4 апликации. Предстоят експертизи за уточняване на вида и произхода им. По случая е образувано досъдебно производство по чл.278, ал. 6 от НК.

 

Пловдив. Двама притежатели на наркотици били задържани от служители на Първо РУ - Пловдив. В събота в полицейския арест попаднал 37-годишен жител на Стамболийски, а ден по-късно там се озовал и 19-годишен от Марково. При проверки в областния град мъжът и младежът били засечени да носят по пакетче с марихуана. Срещу извършителите са образувани бързи производства.

 

Стара Загора. 24–годишен мъж е задържан за притежание на наркотици. На 2 октомври в РУ-Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. В хода на проверката криминалисти открили в обитаваното от 24-годишен мъж от Николаево жилище - марихуана, общо 912,4 грама. Работата по случая продължава.

 

София–област. 15 денонощия арест са наложени на 27-годишен извършител на хулигански действия. На 8 октомври в РУ-Самоков била образувана преписка по реда на Указа за борба с дребното хулиганство срещу 27- годишен мъж от с. Говедарци за извършени от него непристойни действия и нарушаване на обществения ред. Около 22.30 часа на 7 октомври, във видимо нетрезво състояние, той изпочупил инвентар и отправял обидни думи към клиенти на заведение между селата Мала църква и Маджаре. С решение на районния съд в Самоков на извършителя е наложено административно наказание „задържане в поделение на МВР за срок от 15 денонощия“.

 

Възрастна жена от Драгоман е задържана за държане на безакцизни цигари. Около 7.30 часа на 8 октомври, при провеждането на полицейска операция срещу незаконната търговия с акцизни стоки на обслужваната територия, служители на РУ-Костинброд извършили проверка в предприятие в индустриалната зона на града. В помещение за персонала, в гардероб, ползван от 80 - годишна жителка на Драгоман, полицаите открили 800 къса цигари от различни търговски марки без български бандерол. Последвала проверка на домашния адрес на работничката, където са открити и иззети още 1720 къса безакцизни цигари. Жената е задържана за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

 

Пазарджик. Продължават полицейските проверки за притежаване и търговия с акцизни стоки без бандерол. Вчера екипи на ОДМВР и полицейските управления в Пещера, Панагюрище и Велинград са извършили проверки в домове и превозни средства, собственост на жители от региона. В резултат на това са установени и иззети общо около 2200 къса с цигари и половин килограм тютюн, всичките без бандерол. По случаите са образувани досъдебно производство и преписки.   

 

            

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 09 октомври 2018 | 13:36