МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 8 октомври 2021

08 окт 2021

Кърджали. Двама са задържани в РУ-Кирково за използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. По първоначални данни от дебитна карта били изтеглени около 3000 лв. Картата е иззета. Работата по случая продължава.

 

57-годишен се е придвижвал с нерегистриран лек автомобил, установили полицейски служители при проверка на „Опел“ вчера в областния град. При направена справка се оказало, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

 

Габрово. В рамките на проведена вчера операция за противодействие на престъпления, свързани с притежание, разпространение и употреба на наркотични вещества, са задържани двама мъже. При обход в местност „Севлиевски лозя“, криминалисти от РУ-Севлиево открили 11 растения от рода на конопа с общо тегло 4.3 кг. В условията на неотложност са извършени процесуално – следствени действия в къща, намираща се в непосредствена близост до насажденията, откъдето криминалистите иззели 335 грама сурова листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. На място е задържан 33-годишен мъж от Севлиево, който е привлечен като обвиняем за извършени престъпления по чл.343в ал.1 и чл.354а ал.3 т. 1 от НК. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Плевен. Вчера сутринта в Червен бряг полицейски служители спрели за проверка 29-годишен и открили у него саморъчно свита цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса, и хартиено топче. В работно помещение, обитавано от мъжа, те намерили два стъклени буркана – единия  с обем 580 грама, а другия - 720 грама, със суха зелена тревиста маса, както и прозрачно полиетиленово пликче със същото съдържания. По данни на мъжа веществото е марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Предстои извършване на физико-химична експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК, уведомена е прокуратурата.

 

За притежаване на наркотици са задържани 35-годишна жена и мъж на 36 години. Арестът е извършен в хода на полицейска операция, осъществена от криминалисти и служители а сектор "Специализирани тактически действия". Двамата били засечени при проверка на дворно пространство на имот в село Горник, в което установили 11 растения от рода на конопа. От къщата са иззети и четири полусухи растения от рода на конопа, 63 стръка от същото растение, хартиен плик, картонена и пластмасова кутия и 22 стъклени буркани с вместимост между 280 мл и 3000 мл, съдържащи множество сухи съцветия от растения от рода на конопа. По случая е образувано досъдебно производство, сезирана е прокуратурата. Предстоят експертизи на иззетите вещества. Продължава работата по случая.      

  

След опит да осуети полицейска проверка в село Буковлък е задържан 31-годишен. Вчера, около 12.20 часа, 31-годишен се придвижвал със служебен автомобил "Воксхол Зафира" по една от улиците на областния град. Служители на Първо РУ - Плевен забелязали водачът, за когото имали данни, че е лишен от право да управлява МПС по административен ред и подали сигнал за спиране. Той не се подчинил, увеличил скоростта. Минути по-късно бил засечен докато се движи пеша по съседна улица, но при  опит за проверка побягнал. Непосредствено след това е заловен от полицаите. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. За престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

 

Благоевград. Вчера криминалисти предприели проверка в  жилище в Гоце Делчев, където на място установили двама младежи на 17 и 15 години. При задържането им, по-големият изхвърлил до краката си полиетиленова чанта, съдържаща около 70,8 грама канабис. 15-годишният направил опит да избяга, но е  задържан и от него е иззета около 19,4 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Хасково. Жена с наркотик са установили полицаи от РУ - Харманли.  Вчера в ранния следобед, на улица в града те спрели 39-годишна то и при обиск в дрехите й и в дамската й чанта открили 2 пликчета с бяло кристално вещество с неправилна форма – метамфетамин с общо тегло 0,5 грама. Час по-късно служителите проверили и 24-годишен мъж на улица в града, от когото иззели грам суха зелена листна маса – канабис.

 

Кюстендил. 33-годишен е задържан снощи за притежание на наркотични вещества. Проверката на таксиметров автомобил била извършена малко преди 23.30 часа на улица в града. Служителите установили, че пътникът държи у себе си опаковка с амфетамин, с тегло 5 г  и опаковка с 9 г канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. 

 

Пловдив. Двама са задържани при специализирана операция по линия „Наркотици“ от служители на Шесто РУ в Пловдив. Полицейските действия са осъществени вчера на територията на район „Източен“. От мъжете - на 27 и 29 години, с криминалистически регистрации в полицията и осъждани, са иззети  общо 0,23 грама хероин. По случаите са образувано досъдебни производства. Седмица по-рано, при подобни действия за пресичане на престъпления, свързани с наркотични вещества, криминалисти от Първо РУ предприели процесуално – следствени действия в жилището на техен 41-годишен познайник в квартал „Кичук Париж“. Намерени и иззети са електронна везна, близо 4 грама синтетичен канабиноид и над 2,4 грама амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

 

Шумен. 16-годишен е задържан за държане на наркотични вещества. Около 16 часа вчера в района на булевард в областния град служители на РУ- Шумен извършили проверка на местен жител. У него те намерили плик с около грам бяло прахообразно вещество, което по негови данни е кокаин. При последвали процесуално – следствени в жилището му в града са намерени още три полиетиленови плика с общо тегло около 3 г бяло прахообразно вещество – по думите му от същото вещество. Предстои да се изследва лабораторно. Младежът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК.

 

Ловна пушка, боеприпаси и два ловни трофея са намерени и иззети от частен дом в село Тимарево. Проверката в дома на местен жител била извършена след получена оперативна информация. Полицейските служители иззели 16 калиброва ловна пушка „Алканлъ“ и 100 патрона, за които той не е представил разрешително за притежание и рога на елен.  Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за  престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 


 08 октомври 2021 | 13:02