МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 29 април 2021 г.

29 апр 2021

Плевен. За кражба от паркирани автомобили и от хладилна витрина в Гулянци е задържан 19-годишен. Разследване на служители от РУ-Гулянци е установило, че младежът е откраднал от незаключени автомобили „Мерцедес“ и „Хюндай“, паркирани пред частен  имот, портмоне с 200 лева и 10 щатски долара, пръстен от жълт метал и часовник, а от хладилна витрина под навес на същия адрес – бутилки с алкохол. По данни на тъжителката престъплението е извършено през нощта на 27 срещу 28 април. След извършен оглед и проведени незабавни оперативни действия 19-годишият местен жител е задържан. Той е направил е пълни самопризнания и върнал част от инкриминираните вещи с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс и работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Хасково. Досъдебно производство е образувано в РУ-Харманли за държане и унищожаване на животински екземпляри от защитен вид. Вчера, при полицейска проверка на дворното място на имот в с. Поляново, стопанисван от 26-годишен мъж униформените открили 13 костенурки с различна големина. В близост е установено и угаснало огнище, до което се открити черупки от костенурки. По случая е образувано досъдебно производство по чл.278-г от НК, а разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

Монтана. 10 кг тютюн са иззели вчера криминалисти от РУ - Берковица от частен имот на ул. "Тимок" в града. В мазе, стопанисвано от 40-годишна местна жителка, униформените открили черен найлонов чувал с 25 пакета нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Припомняме, че преди ден от същия адрес бяха иззети 18,5 кг безакцизен ситно нарязан тютюн. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК, работата по документирането му продължава под наблюдение на прокуратурата.

Пазарджик. Огнеборци от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гасиха пожар в жилищна кооперация. При инцидента е починала жена, живееща в един от апартаментите на сградата. Сигнал за разразилия се огън е получен в пожарната рано тази сутрин - около 04.45ч. Незабавно към мястото за изпратени дежурните екипи на РСПБЗН-Пазарджик, линейка на „Спешна помощ“ и автопатрул на РУ-Пазарджик. Пристигайки на адреса  огнеборците установили, че гори апартамент на третия етаж от жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращият се над него апартамент.  Незабавно започнало пожарогасенето, като междувременно били  евакуирани всички хора от входа на сградата. В борбата с пламъците са участвали 13 пожарникари с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Пожарът бил локализиран, а към 06.30 и потушен напълно. Екип на „Спешна помощ“ е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване. В едно от помещенията на апартамент, намиращ се над този, в който е възникнал пожарът, била  открита в тежко състояние 43-годишна жена, която минути по-късно е починала, въпреки опитите на медиците да я реанимират. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група съвместно с представители на пожарната. Процесуалните действия и изясняването на причините, довели до инцидента, се извършват под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


 29 април 2021 | 12:51