МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 28 юли 2020 г.

28 юли 2020

Кърджали. В ареста на полицията е задържан 42-годишен мъж за притежаване на над 30 грама синтетична дрога. Той бил засечен  на улица в областния град, а при обиск от него полицаите иззели бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин при извършен наркополеви тест. Последвало и претърсване в къща, обитавана от мъжа, където са открити и иззети 31 таблетки с тегло около 30 грама от същия вид дрога. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Плевен. 60-годишен мъж е задържан за предлагане на подкуп на служители на реда. Вчера в ж.к "Сторгозия" пътни полицаи при областната дирекция спрели за проверка  лек автомобил "Мерцедес Е 200", шофиран от 60-годишен плевенчанин. В хода на инспекцията служителите установили,  че автомобилът няма годишен технически преглед и застраховка "ГО". За да не му бъде съставен акт по ЗДВП, водачът извадил 30 лева и  опитал да ги даде на униформените. Уведомен е дежурен прокурор от ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.304, ал.1, вр. с чл.18, ал.1 от НК.

 

София – област. Около 17.35 часа вчера в РУ- Етрополе е получен сигнал за възрастен мъж, размахвал пистолет пред магазин на площад „Малък пазар“. На място незабавно били изпратени полицейски служители. Те установили и задържали 73-годишният етрополец, който  произвел изстрел с газов пистолет, ранявайки 37-годишен мъж от с. Джурово.  Пострадалият е прегледан във филиала за спешна помощ и след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение с охлузно-огнестрелна рана в областта на брадата, без опасност за живота. Изяснено е, че възрастният мъж страда от психично заболяване, газовият пистолет не е регистриран по законоустановения ред. Той е транспортиран към психиатрично заведение в столицата. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на районната прокуратура.

 

ГДПБЗН. Досъдебно производство е образувано за замърсяване на водите на река Марица. Вчера в 17.51 часа в оперативния център при РДПБЗН-Хасково е получен сигнал че в р. Марица в района на Димитровград до ТЕЦ-а реката е замърсена, загинали са 28 животни – едър рогат добитък, заведени от пастир на водопой. Според първоначалните данни те са пили вода от канал, която в последствие се влива в река Марица. За произшествието са уведомени областната и местна администрация, кметските наместници на селата по поречието на р. Марица, както и РИОСВ и БАБХ. В Димитровград е сформиран щаб. Своевременно противопожарни екипи са извадили от реката част от умрелите животни. Съвместни екипи от Свиленград  и Симеоновград са извършили обход по поречието на река Марица, за да предупредят къмпингуващи туристи и рибари. Под ръководството на Районна прокуратура Димитровград, с цел установяване източника на замърсяването се извършват процесуално-следствени действия в производствени бази и цехове на предприятия, находящи се в района на местопроизшествието „Източна индустриална зона“. Работата по изясняване на всички обстоятелства по случая продължава.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 28 юли 2020 | 12:46