МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 26 юни 2020

26 юни 2020

Варна. Вчера към 20.30 часа в ж.к. «Възраждане», на паркинга на магазин за хранителни и битови стоки, е задържан 40-годишен местен жител, произвел изстрели с газов пистолет. Мъжът е известен на органите на реда и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна.

Бургас. Мъж е задържан за притежание на наркотици в хода на проведена вчера операция от служители на Четвърто РУ. 34-годишният – криминално проявен и осъждан бургазлия, е задържан след претърсване на дома му в ж.к. «Меден Рудник». От жилището са иззети близо 25 г зелена суха тревна маса, реагирала при полевия наротест на канабис, и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

Плевен. Вчера към 12.00 часа на улица "Христо Ботев" в Белене полицейски служители спрели за проверка 23-годишен местен жител. При обиска от него са иззети 60 таблетки с надпис  "Ривотрил". За случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен, образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.2 от НК. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза.

Стара Загора. Установена е извършителка на кражба на пари. След като на 22 юни бе подаден сигнал за кражба на сумата от 660 лв. от два портфейла, оставени на рецепция на хотел в гр. Казанлък, бе образувано досъдебно производство  по чл.194, ал.1 от НК В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите влязоха в дирите на извършителката – 19-годишна от  Казанлък. След задържането й в полицейския арест, тя е привлечена в качеството на обвиняем и с постановление на РП - Казанлък ѝ е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Враца. Разкрита е кражба на мотопед. Вчера в РУ-Бяла Слатина бил получен сигнал от жител на града, който обяснил, че  предната вечер е паркирал мотопеда си пред магазин в града, откъдето малко по-късно е изчезнал. Ри предприетите незабавни действия е установен извършителят - 16-годишен от Бяла Слатина. Мотопедът е намерен и върнат на собственика, яа по случая е обазувано бързо полицейско производство.

Сливен. 30-годишен е задържан за грабеж от служители на РУ-Твърдица. На 25 юни около 22.00 часа в град Шивачево, след като използвал сила, 30-годишен е отнел от 21-годишно момиче сребърен накит и мобилен телефон. Потърпевшата е подала сигнал в РУ-Твърдица. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Откраднатите вещи са върнати на собственичката. По случая е образувано досъдебно производство.

Търговище. Обявен на международно издирване е установен от криминалисти на РУ-Търговище и служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа в управлението. 65-годишният мъж, с постоянен адрес в с. Бистра, община Търговище, е подаден за издирване с цел арест и екстрадиция от властите в Република Турция. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Търговище.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 26 юни 2020 | 13:18