МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 24 ноември 2020

24 ное 2020

Стара Загора. Двама мъже - на 30 и 35 години, са задържани при специализирана полицейска операция за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. В района на с. Бъдеще служители на Второ РУ спрели за проверка лек автомобил, с който двамата се придвижвали. При последвалия обиск на 30-годишния полицаите намерили две полиетиленови топчета, сгънати по специален начин, съдържащи суха тревиста маса - марихуана, общо 0,90 грама, а при претърсване на автомобила - в двигателния му отсек, открили полиетиленов плик, съдържащ още 607,90 грама от същата дрога. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

София – област. Трима са задържани при полицейска акция срещу наркоразпространението. Около 14 часа вчера, в хода на специализирана полицейска операция срещу престъпленията с наркотични вещества на обслужваната територия, служители на РУ-Елин Пелин предприели проверка на лек автомобил, с водач и двама пътници - и тримата криминално проявени. При претърсване на автомобила и на адреса на един от пътниците в с. Гара Елин Пелин, полицейските служители открили и иззели общо 16 г суха тревиста маса, реагираща на марихуана, и около 2 г бяла бучка, дала характерната реакция на амфетамин при извършения тест. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А от НК. Разследването продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Пазарджик. Служители на участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ задържаха млад мъж с наркотични вещества. 26 – годишният бил спрян за проверка от полицейски служители  и при обиск у него е открито полиетиленово топче със суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид.  Дрогата е иззета, а мъжът задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На кръстовище в централната част на областния град автопатрул на РУ-Пазарджик спрял лек автомомбил, управляван от 28-годишна жителка на Троян. В колата полицаите намерили топче с неправилна форма, съдържащо бял прах – веществото реагирало при наркотеста на амфетамин. Дрогата е иззета, а жената - задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу нея е образувано бързо полицейско производство и работата продължава.

Видин. Вчера сутринта при извършена проверка на постъпилите карти от местата за обществен подслон било установено, че ден по рано в хотел в областния град са отседнали двама граждани на Ирак. Последвала незабавна проверка на място. Служители на група „Миграция“ констатирали, че в паспортите, представени от чужденците, няма положени визи или печат за вход на граничен пункт на Р България. Двамата били съпроводени до ОДМВР-Видин и задържани за изясняване на самоличност и начина им на влизане в страната. Работата по случая продължава.

 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 24 ноември 2020 | 12:36