МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 23 септември 2020 г.

23 сеп 2020

София – област. Двама извършители на престъпления на територията на РУ-Костинброд са обвинени и задържани за срок до 72 часа.  Първият обвиняем е 29-годишен криминално проявен и осъждан местен жител. Припомняме, че той бе задържан предната седмица, когато при извършено претърсване в дома му криминалистите откриха 21 пакетчета и два буркана със суха тревиста маса, реагираща на канабис, 12 пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин и две електронни везни. Слез приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в районната прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и арестът му е удължен за срок до 72 часа.

 

72-часова мярка за задържане наложи прокуратурата и на 30-годишен рецидивист от с. Алдомировци. Той бе задържан от служителите на РУ-Костинброд след проведено разследване и установяване на съпричастността му към взломна кражба от кафе аперитив в с. Петърч, извършена в края на миналата седмица. Криминално проявеният и осъждан мъж проникнал в търговския обект и отнел спиртни напитки и парична сума.

 

Кърджали. Криминалисти от РУ-Крумовград открили 18-годишен и непълнолетна, след подаден към 19 часа на 21 септември сигнал за отвличане от близки на момичето. Според информацията 16-годишната била принудена да тръгне с момчето и е в неизвестност. В резултат на незабавно организираните издирвателни действия двамата били открити в харманлийско село при близки. Непълнолетната е предадена на родителите си, а 18-годишният - задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. От първоначално снетите обяснения липсват данни за отвличане. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Пазарджик. Служители на полицейския участък в кв. „Изток“ установиха четирима тийнейджъри, направили опит да ограбят 77-годишна жена. Пред разследващите тя разказала, че била пресрещната на кръстовище на улиците „Васил Левски“ и „Ген. Гурко“, единият я заплашил с нож, но след като жертвата оказала яростна съпротива и отказала да им даде чантата си с хранителни продукти и лични вещи, квартетът побягнал. След сигнала и предприетите незабавни полицейски действия, младежите - трима малолетни и един непълнолетен, са установени и задържани. По случая е образувана преписка, която ще бъде изпратена по компетентност на Районната прокуратура в Пазарджик. 

 

Бургас. Вчера, около 14.30 часа, на улица в Бургас служители на Четвърто РУ спрели за проверка таксиметров автомобил с пловдивска регистрация, управляван от 60-годишен мъж. В колата пътувала 41- годишна от София, и двама бургазлии - на 36 и 40 години, с криминалистични регистрации и осъждани. В хода на претърсването в раницата на пътничката били открити:  жълтеникаво-кафяво кристалообразно вещество – метамфетамин, с тегло около 6 грама; бяло прахообразно вещество – кокаин, с тегло около грам; електрошок и два пистолета / газов и пневматичен/. От 36- годишния са иззети множество хладни оръжия. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен. В хода на проведена вчера полицейска операция на територията на Нова Загора, са установени и задържани трима мъже за притежание и употреба на наркотични вещества. Двама от тях – на 21  и 22 години, били спрени за проверка и при обиск от тях полицаите иззели листна маса, дала характерната реакция на канабис при извършения полеви тест. Друг мъж /26г./ бил засечен с лек автомобил „Фолксваген голф“. При спирането му за проверка и последвалото тестване било установено, че той се е качил зад волана след употреба на канабис. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по които продължава под надзора на прокуратурата.

 

Вчера, на територията на Котел и село Градец,  е проведена специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност. Действията са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен. В рамките на операцията са проверени 151 лица, 97 превозни средства, търговски обекти и части домове. Задържани са четирима извършители на кражби -  моторен трион „Щил“, музикална уредба, бали с фураж. Образувана е проверка срещу трима малолетни - на 8, 10 и 9 години, за извършени хулигански прояви - обърнати контейнери за смет в центъра на село Градец. В хода на полицейските действия са установени 28 административни нарушения, като на нарушителите е наложена глоба по фиш.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 23 септември 2020 | 12:42