МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 23 март 2020

23 мар 2020

София област. Образувано е досъдебно производство за производство и разпространение на нерегламентиран дезинфектант. На 20 март, в хода на проверка по сигнал за производство и разпространение на негоден за употреба дезинфектант, служители на икономическа полиция в ОДМВР- София предприели проверка в бивш стопански двор в с. Нови хан. В обекта са намерени два пластмасови съда с формата на куб с вместимост по 1000 литра, единият пълен изцяло, другият с 300 литра пропилен гликол. По първоначални данни е установено, че веществото е разпространявано като дезинфектант, без надлежно разрешително от Министерство на здравеопазването за използването му като такъв. След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 231, ал.1 от НК.

 

Видин. На 20 март около 17 часа полицейски служители извършили проверка на 20-годишен видинчанин. У него открили и иззели три топчета зелена суха листна маса. Тревата, с общо тегло 1,24 грама, реагирала на канабис при полевия наркотест. Мъжът е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

 

Сливен. Криминалисти на участък „Надежда“ при РУ-Сливен установиха притежание на наркотични вещества. На 21 март, около 15,10 часа, на бул. “Бургаско шосе“ е извършена проверка на 23-годишна от Сливен. В нея са намерени и иззети 17 станиолени топчета суха листна маса, която при полевия тест е  реагирала на наркотично вещество. Жената е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Плевен. На 19 март в полицията е подаден сигнал за взломена къща в село Коиловци. Тъжителят съобщил, че като пристигнал в имота си, забелязал разбити входна метална врата и три вътрешни дървени врати. Местопрестъплението е посетено от служители на РУ-Пордим. Извършен е оглед и са установени взломени заключващи механизми на къщата. При проведените бързи и незабавни оперативни действия е установен извършителят – 24-годишен местен жител. Той признал за стореното, като описал начина и механизма на извършеното деяние. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 170, ал.1 от НК. Продължава работа екип на УП- Славяново.

София. 54- годишен мъж, проявил агресия срещу лекари,  е задържан от служители на Четвърто РУ. Днес, около 11 часа в полицията е получен сигнал, че мъж, заведен за преглед от баща си в столична болница, започнал да буйства и се държал агресивно срещу лекарите. На място незабавно са пристигнали екипи на полицията, които задържали буйстващия мъж. Той е откаран в център за психично здраве. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Кърджали. Двама мъже на 21 години и непълнолетен на 17 години са задържани на 20 март в РУ-Кърджали за съпричастност към унищожаване на стъкла на автомобил „Сеат“. След подаване на сигнала на 19 март по същия случай бяха задържани още двама - на 17 и 18 години. По случая е образувано досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс. Досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотик и три бързи производства, две от които за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, са образувани в хода на специализирана операция на територията на областта. При проверка на 26-годишен в кв.“Възрожденци“ в Кърджали на 21 март полицейски служители открили кафяво прахообразно вещество, което при извършен тест реагирало на хероин. Дрогата е иззета, а мъжът - задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Досъдебното производство е образувано по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс. Двама водачи, шофирали след употреба на алкохол са задържани в полицейския арест. Единият – 38-годишен,  бил засечен на КПП „Чилик“ ,  тестът с дрегер дал положителна проба, а другият – 42-годишен бил спрян за проверка на  бул.“Беломорски“ в областния град. Тестът също отчел съдържание на алкохол в кръвта му, той отказал кръвна проба за анализ. Образуваните бързи производства са по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс. Неправоспособен водач и 4 нерегистрирани моторни превозни средства са били установени в хода на операцията. Бързо производство е започнато в РУ-Джебел, след като при проверка на водач на БМВ“ в село Плазище полицаи установили, че 60-годишният водач е в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление. Проверки за придвижване с нерегистрирани моторни превозни средства са извършени и на територията на полицейските управления в Момчилград, Крумовград и Джебел. В Момчилград бил засечен незаконен превоз на животни при проверка на товарен „Мерцедес“. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните е съставил акт по Закона за ветеринарномедицинското дейност.

 

  

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 23 март 2020 | 15:04