МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 22 юли 2021 г.

22 юли 2021

Пловдив. Масово сбиване е предотвратено в село Слатина вчера. Сигналът е получен в районното управление в Карлово минути преди 19 ч. Насочените незабавно натам полицейски служители установили, че първоначално се скарали двама съседи на 35 и 21 години, а в прерасналата саморазправа по-късно се  включили и техни родственици. Благодарение на бързата и адекватна намеса на униформените, сбиването е прекратено, без да има сериозно пострадали. За нарушението на обществения ред инициаторите и още трима участници са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 325, ал1 от НК. Под наблюдението на ТО-Карлово към Районна прокуратура – Пловдив продължават действията за изясняване на случая.

Плевен. В ранните часове тази нощ полицаи на РУ-Левски се отзовали на сигнал за нарушаване на нощната тишина. При вида на униформените единият от присъстващите в дома отказал да изпълни полицейско разпореждане за преустановяване на силната музика, насочил пистолет към служителите и отправил заплаха за стрелба. На място са изпратени допълнителни полицейски екипи,  последвало задържането на мъжа от гр. Левски, както и на негов съгражданин – на 38 и 34 години, иззет е газов пистолет, без документи за собственост. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

На 21юли около 21.45 ч. служители на Второ РУ Плевен спират за проверка 22- годишен от с. Комарево. При последвалия личен обиск са иззети полиетиленова свивка с кристалообразно вещество, пико , метална мелничка /гриндер/ с тревиста маса и саморъчно свита цигара - марихуана. Срещу мъжа е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК, разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.  

 

Велико Търново. Две взломни кражби  и опит за такава от офиси и заведение в областния град, разкриха служители от три полицейски управления. Извършителят е привлечен, като обвиняем. Деянията са извършени през май тази година. От офис са били откраднати голямо количество златни накити, а от заведение в областния град - 350 лв. и антикварни предмети за украса. В същия период бил регистриран и опит за кражба от адвокатска кантора. В хода на проведените множество действия по разследването криминалисти на полицейските управления във В. Търново, Г. Оряховица и Дряново установили автора и на трите деяния -  22-годишен от Дряново, известен на полицията и осъждан, с 28 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления. След доклад на материалите в прокуратурата, той е привлечен, като обвиняем. Към момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство на ОДМВР – Монтана. Част  от инкриминираните вещи са установени и върнати на собствениците им.  Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

 

Разград. Криминалисти от РУ-Исперих разкриха за часове домова кражба на злато и сребро. Сигналът за случилото се е подаден около 00.50 часа на 21 юли от  жител на  село Малък Поровец. Собственикът установил, че през дървена врата с излаз към задния двор в къщата му е проникнато, счупен е вътрешен прозорец и са задигнати 140 лв., златен синджир, златен пръстен, сребърни синджир и гривна, три дамски сребърни пръстена и мъжки часовник. В резултат на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 52-годишен мъж от същото село, криминално проявен и осъждан. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая се води досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

 

Стара Загора. На 19 юли около 13.50 ч. полицейски служители от Второ РУ-Стара Загора  спрели за проверка лек автомобил "Форд", управляван от 51-годишен мъж. В колата пътували още трима мъже – двама на 22 и един на 35 години. В автомобила са намерени и иззети полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество – 51.46 г метамфетамин, видно от извършената експертиза. Трима от мъжете са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а срещу тях са образувани бързи производства.

 

Сливен. За броени часове криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен разкриха автора на грабеж. На 21 юли 25-годишна жена заявила в полицията, че непознато момче със сила отнел златна обеца от 6-годишната й дъщеря. Незабавно стартирали оперативно-издирвателните действия в резултат на които разследващите влезли в дирите на 12-годишния извършител. Той признал за стореното и предал откраднатата вещ, която е върната на майката.  Работата по случая продължава. 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 


 22 юли 2021 | 12:39