МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 16 април 2018

16 апр 2018

Плевен. В хода на специализирана операция, проведена на 13 април, е извършено претърсване в имота на 47-годишен в Кнежа, местността Маринов геран. Намерени са двуцевна и едноцевна пушки с неустановена марка и модел и 27 ловни патрона – 16-ти калибър. Установени са и 2 метални цистерни с обща вместимост около 10 000 литра, пълни с неустановена течност с характерна миризма на петролен продукт. Взети са проби за анализ. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство  за извършено престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Уведомена е и Митница-Свищов, като продуктът е оставен на отговорно пазене.

На 14 април, към 21.45 часа в РУ-Долни Дъбник е получен сигнал за грабеж на 88-годишен в дома му с. Писарово. Местопроизшествието е посетено от полицаи. Уведомен е прокурор в РП - Кнежа за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Извършен е оглед, при който е иззет нож. Образувано е досъдебно производство. При незабавните оперативно-издирвателни действия е задържана 37-годишна от Долни Дъбник. Установено е, че към 21.30 часа тя е посетила дома на 88-годишния и му поискала пари, като го заплашила с нож, взет от къщата. След като му нанесла порезна рана във врата и грабнала наличните 20 лв., тя избягала. Извършителката е задържана за срок до 24 часа по закона за МВР. Работата продължава разследващ полицай и екип на РУ-Долни Дъбник.

Водач, предложил подкуп на служители на реда от ОДМВР–Плевен, е задържан с полицейска мярка. На 13 април в 11,20 часа в с.Бъркач служители от РУ-Долни Дъбник спрели лек автомобил, управляван от 42-годишен от Ловеч. При проверката било установено, че мъжът се е качил зад волана след употреба на алкохол и без да притежава свидетелство за управление. Когато униформените пристъпили към съставяне на акт и  издаден талон за медицинско изследване, нарушителят подхвърлил в служебния автомобил 100 лв. Парите са иззети. 42-годишният е задържан за срок до 24 по Закона за МВР. За случая е уведомена прокуратурата. Образувани са бързи производства за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК и по чл. 304 „а“ от НК. Работата продължава  разследващ полицай и екип на РУ Долни Дъбник.

Перник. Трима са задържани за незаконно притежаване на оръжие, както и за притежание на дрога. Вчера, около 18 часа в района на Газоразпределителна станция, служители на Второ РУ предприели проверка на  лек автомобил, управляван от 23-годишния перничанин П.Х. В колата пътували и 25-годишният Д.И. и 17-годишно момче. В хода на инспекцията, в колата били намерени и иззети газов пистолет с три патрона в него, пакетче и ръчно свита цигара със суха зелена листна маса и пликче с бяло прахообразно вещество. При обиск на П.Х. униформените иззели пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Тримата са задържани за 24 часа по Закона за МВР. Започнато е досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата. Експертиза ще установява и вида на иззетите листна маса и бяло прахообразно вещество .

Стара Загора. Наркотици са иззети и в хода на предприета операция от криминалисти на областната дирекция. Към 18.30 часа на 13 април, на кръстовище в областния град те задържали двама мъже/25 г. и 28 г./от Стара Загора, от които иззели 0,63 г метамфетамин. Час по-късно, на ул. "Генерал Гурко", бил засечен 26-годишен техен съгражданин,  у когото са намерени метамфетамин и марихуана. Към 22.20 часа, на  бул. "Св. Патриарх Евтимий", бил задържан и 28-годишен мъж от Стара Загора, в дома на когото са открити следи от метамфетамин. По случаите са образувано бързи производства по чл.354а, ал. 1 и 3 от НК. След задържането им в рамките на 24 часа, с постановление на прокуратурата мерките за неотклонение  на 25-годишния и на 28-годишния мъж са удължени до 72 часа. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.

Хасково. През почивните дни на територията на Хасково, Свиленград и Димитровград са задържани общо петима, съхранявали наркотични вещества.  Двама- на 18 г. и 20 г., са заловени в Димитровград да носят 5,25 г канабис и 7,37 г амфетамин на бучки. В хасковското управление попаднал  32-годишен мъж, в който при проверка били открити метадон за пушене и 3 г метаамфетамин. Със същата дрога /с тегло 0,3 г/бил хванат и 17-годишен свиленградчанин, а 20-годишна от Любимец била задържана, след като в автомобила й криминалистите открили и иззели 1,6 г метаамфетамин и 0,8 г канабис. По всички случая са заведени бързи производства.

Видин. Общо 4.300 кг нарязан тютюн и 1240 къса цигари без бандерол са иззели полицейски служители при рутинни проверки, извършени през почивните дни, в района на общинския пазар в областния град. Тютюнът, разпределен в 24 пакета, и 50 кутии цигари, били намерени изоставени на различни места (включително укрити и в кош за смет) на територията на пазара. Униформените открили контрабандни цигари и у две видинчанки, проверени в града. На жените били съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове. По всички случаи са заведени преписки.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 

 

 15 август 2018 | 07:35