МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 15 октомври 2020

15 окт 2020

Благоевград. Акция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград. Вчера криминалисти от областната дирекция проверили къща в гр. Симитли. В момент на изрязване на съцветия от клоните на канабисови растения са задържани 45-годишен мъж и две жени, на 40 и 68 години, от града, както и 31-годишен от петричкото с. Самуилово. В дворното място към къщата са открити засадени три растения канабис, с общо тегло около 5,3 килограма. При претърсване на жилището са намерени и иззети чувал с 1,2 килограма канабис, пликче с 2 грама суха, тревиста маса от същия вид, плик с 200 грама сухи съцветия, положени за сушене клони със съцветия, с общо тегло около 6,1 килограма и електронна везна с остатъци от канабис по нея. В хода на работата по случая е претърсено и жилище в областния град, обитавано от 31-годишния от с. Самуилово, където са намерени и иззети около 3,9 грама канабис и електронна везна. Тримата са задържани със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Велико Търново. 45-годишен мъж от с. Масларево е обвинен в измама. В хода на проведеното разследване са събрани данни, че в периода октомври 2017 г. - март 2018 г. той е поддържал заблуда у две жени от Велико Търново и мъж и жена от София, че ще ги включи със земеделските им земи в европейска програма, която финансирала оглеждането на лозови масиви. Обещавал да организира обработката на документите за кандидатстване. В действителност обаче в този период не е имало отворени подобни мерки. Самият той не бил регистриран като земеделски производител и не е бил консултант или бенефициент по програми, финансирани от Държавен фонд «Земеделие». По този начин потърпевшите били ощетени с над 7000 лв., които дали уж за обработката на документи. След доклад на материалите в прокуратурата, мъжът е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение «подписка».   

 

Кюстендил. Извършители на кражба на детски велосипед са установени вчера от служители на Полицейския участък – Изток. За посегателството е съобщено на 13 октомври. Изяснено е, че 50-годишна жена и 55-годишен мъж откраднали велосипеда, който е бил оставен от дете пред къща в с. Жабокрът. Велосипедът е иззет. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

 

Стара Загора. Към 17:30 часа вчера,  на АМ "Марица", служители на РУ - Чирпан спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген", управляван от 48-годишна жена от Хасково. Шофьорката доброволно предала три чувала със ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол, общо 30 кг. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Жената е задържана за срок до 24 часа.

 

Бургас. Служители от РУ–Несебър установили извършителя на кражбата на двумесечно кученце от породата «кавказка овчарка». За стореното сигнал в полицията подал стопанинът- 72- годишен жител на Несебър на 13 октомври. В хода на предприетите незабавни действия е установен авторът на престъплението  -  15-годишен криминално проявен, от града, който върнал животно. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Несебър.

 

При предприети полицейските действия от служители от Първо РУ–Бургас е задържан 47-годишен мъж от Банско, извършил кражби на хранителни продукти и алкохол от супермаркети в Централната градска част на Бургас – до момента са установени три кражби. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Търговище. Извършител на кражба е задържан при оперативно-издирвателни действия, предприети вчера след сигнал, че предния ден, към 10 часа неизвестен е отнел портмоне с лични документи и 80 лв. от 90-годишен жител на с. Пъдарино. Служителите на реда установили извършителя – 46-годишен мъж от с. Българаново, община Омуртаг. Той е задържан за срок до 24 часа в РУ-Омуртаг. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 194, ал. 1 от НК.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 15 октомври 2020 | 12:46