МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 14 януари 2021

14 яну 2021

 

Пазарджик. Трима са задържани заради нанесен побой над мъж в Панагюрище. Сигнал за приет 46-годишен жител на Панагюрище в полицията бил подаден от болнично заведение.  Веднага са предприети оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, и криминалисти от управленията в Панагюрище и Пазарджик. В хода на разследването станало ясно, че мъжът бил нападнат от няколко мъже, които му нанесли побой.  В резултат на проведените действия криминалистите установили и задържали извършителите - 35-годишен от с. Оборище и двама столичани на 39 и 52 години. У 35-годишния бил открит и незаконно притежаван боен пистолет „Браунинг“ с боеприпаси в него. На тримата е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по образуваните досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.

 Смолян. Вчера в РУ-Мадан 49-годишна жена подала сигнал, че 25-годишната ѝ снаха от Якоруда, е нанесла побой над 11 – месечното си момченце. Инцидентът е станал в апартамента, в който живеят майката и детето. Незабавно полицейските служители са извършили проверка по случая. Уведомена е Агенция за закрила на детето, момченцето е изведено от дома и е предадено на бащата. Материалите от проверката са докладвани в прокуратурата. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължава.

Хасково. 22 - годишен е зъдържан за притежание на наркотик. Вчера, под надзора на прокуратурата, са проведени операции по противодействие, пресичане, предотвратяване и разкриване на престъпленията свързани с наркотичните вещества. Около 10 часа, на улица в града бил проверен 22-годишен, у когото е открита сгъвка с грам бяло кристалообразно вещество – метаамфетамин. В жилище, обитавано от мъжа, е намерен плик със 100 грама суха зелена листна маса, реагираща на марихуана при полеви нарко тест.

Видин. Вчера в полицията постъпил сигнал от Спешна помощ за приета 10-годишна пациентка от с. Тияновци с фрактура на лявата ръка, ухапана от куче. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия било изяснено, че същия ден на улица в селото куче (кавказка овчарка) нападнало момичето и захапало ръката й. Собственикът на животното – 73-годишен, е установен и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.325в, ал.1 от НК, работата на разследващите продължава.

София. Около 15.50 часа вчера в РУ-Костинброд се получил сигнал за оказване на съдействие на служители от Държавното горско стопанство по повод извършване на проверка на лек автомобил. Съобщено било, че при опит да спрат джипа в района на подстанция на второкласен път 81, близки на водача с други автомобили са засекли и впоследствие нападнали горските служители. Изпратените на място полицейски служители са задържали тримата криминално проявени мъже. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 270 от НК. Разследването продължава.

Ловеч. 19-годишен младеж е задържан за срок от 24 часа в РУ Тетевен, като съпричастен към заявената на 4 януари кражба от частен дом в с. Гложене на три законно притежавани ловни пушки. До задържането на младежът се е стигнало след проведени от криминалисти от РУ Тетевен оперативно-издирвателни и поредица от процесуално-следствени действия. Ловните оръжията са намерени и иззети по надлежен ред и работата по случая продължава.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


 14 януари 2021 | 13:46