МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 14 ноември 2017

14 ное 2017

Габрово. Полицаи от Севлиево разкриха кражба на 11 стъклопакета от строителен обект на ул.“Ст. Бъчваров“ в Севлиево. По случая, регистриран на 11 ноември, бе образувано досъдебно производство. При предприетите оперативни действия полицаите стигнали до извършителя - 42-годишен мъж от Севлиево. В хода на работата по изясняване на престъпната му дейност е установено, че през периода февруари-ноември т.г. той е осъществил още 6 кражби на стъклопакети  - общо 13 броя, топлоизолационни плочи от стиропор - 54 стека, и др. материали от строителни обекти на територията на града. При претърсването на имота, който мъжът ползва, са намерени самоделна карабина и 131 патрона, за които няма разрешително. Оръжието и боеприпасите са иззети. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 339, ал. 1 и чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

 

Перник. Криминално проявен ще отговаря за опит за грабеж, извършен през месец май тази година в подлеза на ж.п.гарата в областния град - неизвестен нападнал 20-годишна, ударил я и издърпал текстилна верижка от шията й. След подадения сигнал в Първо РУ-Перник започнало разследване. В резултат на предприетите действия те влезли в дирите на извършителя – 33-годишният Г.П. от Перник, криминално проявен и осъждан, познат с кражби и грабеж. Той е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане за срок до 72 часа“. Предстои да бъде внесено искане за постоянен арест.

 

Пловдив. В хода на предприети незабавни действия служители на РУ – Стамболийски задържаха автори на домова кражба. Вчера 55-годишна жена от Златитрап сигнализирала, че през нощта била разрушена стена в имота й и задигнати  електрожен, електрически мотор и водна помпа, както и 5 пуйки, 4 зайци и около 300 кг зърнен фураж. При организираното издирване същия ден криминалистите влезли в дирите на 28-годишен мъж от Пещера, 23-годишен младеж от Леново и 15-годишен пловдивчанин. Двамата по-възрастни извършители са криминално проявени и с присъди. Спрямо тях е взета 24-часова полицейска мярка за задържане. Действията по пълното документиране на случая продължават под наблюдението на районната прокуратура. 

 

Бързо производство е започнато срещу 35-годишен криминално проявен жител на Сопот за кражба. Около 4 часа вчера мъжът бил заловен от служителите на реда в сграда, в която влязъл противозаконно с намерението да открадне електрически кабели. Местопроизшествието е запазено и посетено от оперативна група на РУ – Карлово. Случаят е докладван в районната прокуратура. 

 

Сливен. Операция на полицията в Нова Загора срещу разпространението на наркотични вещества бе проведена вчера, предимно в районите на училищата и питейните заведения в града. Проверени са 30 лица и 15 превозни средства. При обход на градския парк е установен 17-годишен младеж, който предал доброволно около 2 грама зелена листна маса, реагирала на марихуана. Образувано е досъдебно производство. Полицейските акции за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества продължават.

 

Бургас. Полицаи от Второ РУ–Бургас разкриха грабеж на лични документи и ръчен часовник, отнети от 40-годишен бургазлия на 11 ноември вечерта в района на ж.п. гарата в кв. «Долно Езерово». В хода на полицейските действия е установен и задържан извършителят - П.М./20г./ от Бургас, криминално регистриран и осъждан, който признал за стореното. Ограбените вещи са намерени и върнати на пострадалия. П.М. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

 

Стара Загора. Служители на Второ РУ – Стара Загора извършили вчера проверка на 15-годишен от областния град. От раницата му те иззели  8 топчета и пакетче суха зелена растителна маса, общо към 9 г. При полевия тест, иззетите вещества реагирали на марихуана. Младежът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

 

Хасково. Цигари и тютюн без бандерол иззеха полицаи от Димитровград, Хасково и Симеоновград. Те предприели проверки в домове, в склад и в лек автомобил и открили общо 3084 къса безакцизни папироси и 4,470 кг нарязан тютюн, които са предадени от собствениците с протоколи. Предстои на собствениците на контрабандната стока да бъдат съставени актове по ЗАДС.

 

Пико и канабисови растения иззеха вчера полицаи от Хасково и Любимец. Кристалното вещество „пико“ е открито при проверка на лек автомобил, спрян на бул.„Освобождение“ в областния град. В колата се возела 17-годишна от с.Узунджово, в чиято дамска чанта е открито пико-то, 0,015 грама. Момичето е задържано до 24 часа по образуваното бързо производство.  По същото време полицаи от Любимец проверили дом на ул.„Тракия“. В жилището, обитавано от 15-годишно момче и 47-годишния му баща, са намерени 58 грама зелена листна маса, реагирала при полеви наркотест на канабис. По случая е заведено досъдебно производство.

 

22-годишен младеж е задържан за грабеж в РУ-Хасково. Вчера рано сутринта, момчето от с.Нова надежда нападнало 65-годишен роднина на улицата пред дома му. С юмруци му нанесъл удари по главата и му отнел  120 лева. След попадения сигнал, племенникът, познат на органите на реда с подобните си прояви, е задържан по образуваното досъдебно производство.

 

Кърджали. 17-годишен е задържан за палеж на селскостопанска постройка в с. Дюлево след организирани издирвателни действия от РУ-Кирково. Сградата пламнала в неделя около 20.30 часа и огънят унищожи 530 бали фураж и дърва за огрев. Веднага след произшествието полицаи от РУ-Кирково извършили оглед и предприели действия по разкриването на извършителя. По първоначални данни, личен мотив стои зад извършения палеж. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

 

Смолян. В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, на 10 ноември служители от сектор „Противодействие на икономическа престъпност“ в ОДМВР извършили проверка в имот в областния град. В двора на къщата на ул. "Осма" те открили автомобил-цистерна с около 1000 л дизелово гориво, с неустановен произход. Полицаите установили, че автомобилът, стопанисван от смолянска фирма с управител е Р.Я. /64г./ от Смолян, не е регистриран, няма фискално устройство, но са извършвани продажби на гориво.  Работата по случая продължава.

 

Монтана. В рамките на специализирана полицейска операция служителите на реда претърсили вчера частен дом в кв. „Кошарник” в Монтана, обитаван от 58-годишната М.С. В дома й са намерени и иззети 2 чувала с около 20 кг тютюн, 2 пакета с 250 г тютюн, 6 кутии цигари от различни марки - без български акцизен бандерол,  19 регистрационни табели за коли. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК в РУ-Монтана.

 

 

                      БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО        ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 14 ноември 2017 | 13:22