МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 14 април 2021

14 апр 2021

Благоевград. 28-годишен мъж е задържан като съпричастен към инсценировка на кражба на 9 мастербокса цигари. Работата по случая започнала след като вчера сутринта в дежурната част на РУ Сандански е постъпил сигнал за извършената кражба на акцизна стока от микробус. По данни на заявителя, предната нощ неизвестен е разбил задната врата на товарния бус, паркиран на охраняем паркинг край бензиностанция на главен път Е-79 край Сандански. Местопроизшествието незабавно е посетено от дежурна група, извършен е оглед. В хода на разследването униформените се усъмнили в достоверността на сигнала и скоро установили, че всъщност кражбата е инсценирана. По-късно през деня около 180 стека цигари от различни марки униформените открили в апартамент в ж. к. „Спартак“, където били оставени от заявителя на кражбата. В рамките на продължилите активни действия са установени и още двама, на които 28-годишният мъж е продал съответно 180 и 150 стека от различни марки цигари. Акцизните стоки са иззети с протоколи за доброволно предаване. За случая е уведомен дежурен прокурор при ТО Сандански към РП Благоевград. Мъжът, съпричастен към инсценировката, е задържан с полицейска заповед до 24 часа. Образувано е досъдебно производство  за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т. 3, вр. чл. 194 от НК.

 

Бургас.  24-годишен бургазлия, криминално проявен и осъждан, е задържан  за 72 часа с прокурорско постановление за грабеж.  Привечер на 11 април той влязъл в търговски обект в кв. „Зорница“, отворил една от касите и отнел оборотните 700 лева. Охранителят на магазина направил опит да задържи мъжа, но той успял да го изблъска и избягал. По думите на касиерките, по време на сборичкването с охранителя, мъжът извадил пистолет. След сигнал в полицията и предприетите незабавните действия служители от отдел „Криминална полиция“ в областната дирекция, Базовата научно-техническа лаборатория и Четвърто и Пето Районни управления младежът е установен и задържан. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на бургазлията продължава.

 

Сливен. Двама са задържани при проведена специализирана операция срещу наркоразпространението в  града. На 12 април в кв. “Младост“ служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в  областната дирекция  задържали криминално проявен 31-годишен мъж и жена на  27 години. При личния обиск и последвалите процесуално-следствени действия в обитаваното от двамата жилище са намерени и иззети около 37 грама кристалообразно вещество и около 22 грама суха листна маса,  разпределени в различни опаковки. При полевия тест са дали характерната реакция на метамфетамин и канабис. В жилището са намерени и иззети множество материали, прекурсори и приспособления за производство на метамфетамин. Първоначално двамата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

Плевен. Нерегламентирана площадка за скрап са открити при проведена вчера специализирана операция на полицаи от РУ Долни Дъбник в района на с. Писарово.  Униформените предприели проверка в частен дом, обитаван от 51-годишен мъж и установили, че в дворно място се намират складирани две купчини с различни по вид и големина метални битови отпадъци и кантар. Сезирана е Районна прокуратура - Плевен, като е разпоредено вземане на административно отношение от РИОСВ, чиито служители незабавно са оказали съдействие. Констатирано  било, че на мястото, където се съхраняват металите, няма издаден документ по чл. 67 във връзка с чл. 35, ал. 1, т. 1 от Закона за управление на отпадъците за извършваната дейност като площадка за съхраняване  и или третиране на отпадъци от черни и цветни метали. Издадено е предписание на нарушителя и му е съставен акт на основание чл. 133, ал. 3, т. 3 от ЗУО. Работата по случая продължава.

 

Хасково. Стоки с лого на запазени търговски марки иззеха полицаи от хасковското управление. Вчера, при проверка в имот на улица „Бачо Киро“ в града, обитаван от 42-годишен, са открити  962 артикула с лого на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Стоките – спортни екипи, тениски и панталони, са предадени на разследващите с протокол. Под наблюдението на прокуратурата е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


 14 април 2021 | 13:27