МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 12 юни 2018

12 юни 2018

ОДМВР-София. Извършител на кражба е разкрит и задържан за 72 часа след бързи действия на ботевградските полицаи. Около 18 часа на 10 юни жител на с. Скравена съобщил в полицията, че от лек автомобил, паркиран пред дома му, е открадната мъжка кожена чанта. Изпратените на адреса служители на РУ- Ботевград извършили оглед и изяснили, че престъпното посегателство е извършено десетина минути преди подаването на сигнала от потърпевшия. По случая било образувано досъдебно производство. След незабавно проведени оперативно- издирвателни действия авторът на кражбата е установен и задържан. След доклад на материалите в прокуратурата 19-годишният криминално проявен извършител е привлечен като обвиняем и му е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Стара Загора. Служители на ОДМВР Стара Загора разкриха извършител на кражба на 490 лева, собственост на 75-годишна жена от гр. Крън. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия е задържан 18-годишен от с. Боров дол. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Казанлък, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Благоевград. В рамките на проведена полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки, вчера към 14.45 часа, униформените предприели претърсване на мазе на жилищен блок в жк. „Запад“. Там те открили и иззели 3 полиетиленови плика, съдържащи 1,5 кг нарязан тютюн, укрити в бидон. В паркиран автомобил пред сградата е открит друг плик с половин кг нарязан тютюн. По случая, със заповед за задържане до 24 часа, е задържан криминално проявен 51-годишен благоевградчанин. Близо 1000 къса контрабандни цигари, поставени в чанта, били иззети и от 60-годишен местен жител, спрян за проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен: Притежание на марихуана и управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици са установили служители на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен. Вчера към 12.30 часа, на улица в града полицейските служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от 28-годишен мъж. Резултатът от извършения тест за употреба на наркотици дал положителна реакция. В хода на продължилите действия в 21-годишния му спътник била намерена и иззета суха листна маса, която реагирала при полевия наркотест на марихуана. По случая в РУ-Сливен са образувани бързо и досъдебно производство.

Видин. Късно снощи, към 23.15 часа на изхода на Димово в посока Видин, служители от РУ-Белоградчик спрели за проверка товарен автомобил с видинска регистрация. Превозното средство шофирал 53-годишен, а с него пътувал 45-годишен мъж – двамата от Буковец. При последвал оглед, в товарния отсек полицаите установили 4,9 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и без редовно писмено позволително. Автомобилът и дървата били иззети с огледния протокол, а двамата мъже - задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.

Шумен. Двама 21-годишни мъже са установени като съпричастни за пожара, който възникна в следобедните часове вчера в СУ“ Васил Левски“ в Шумен. След потушаване на пламъците в училището е извършен оглед. Изяснено било, че при полагане на изолация върху покрива на училището работници от фирмата са предизвикали запалване на изолацията. По техни данни в комина на училището е имало пчелен рояк . Те опитали да унищожат насекомите с горелка, при което пламъците обхванали изолацията на покрива. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 331 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава под надзор на прокурор от Районната прокуратура в Шумен.

Кюстендил. Вчера – малко след 17.30 ч., дупнишки полицаи са задържали 56-годишен мъж от Самоковско в момент на вземане на 2550 лв., оставени в пакет пред врата на жилище на 60-годишен  в града.  Следобед 60-годишният получил обаждане по стационарния телефон с искане на пари, каквито има, за да окаже съдействие на полицията за залавяне на престъпници. Приготвил парите и се обадил в полицията, за да съобщи, че е спазил указанията. Последвала незабавна реакция на полицаите и задържането на участника в престъпната схема. По думите му той бил нает чрез интернет за куриерска дейност от фирма и бил убеден, че пакетът съдържа документи. Задържаният ще остане 24 часа в полицейския арест, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Полицията отново напомня: Полицейските органи, при осъществяване на функциите си НЕ използват парични средства, предоставени им от граждани и НЕ търсят съдействие в работата си по нито една от прилаганите от телефонните измамници схеми.

 

          

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 

 15 август 2018 | 07:35