МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 12 февруари 2020

12 фев 2020

Силистра. Двама мъже и жена са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена вчера. В хода на полицейските действия в село Иширково криминалистите засекли двама мъже – на 33 г. и на 29 г., в момент на сделка с наркотични вещества. При извършен личен обиск у 33-годишния били намерени 2.9 грама суха листна маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест, а у 29-годишния - 27 грама от същата дрога. Последвали процесуално-следствени действия в дома на 29-годишния в селото, където укрити в различни помещения били открити общо 92.6 грама канабис с високо съдържание на наркотично вещество. В къщата били намерени още електронна везна, фолио и голяма сума пари с неясен произход. В хода на проверката 46-годишна жена – майка на 29-годишния, опитала да осуети полицейските действия, изхвърляйки в санитарен възел част от наркотичната маса. Майката и синът, който е осъждан за подобна проява, както и 33-годишният са задържани за срок до 24 часа. Образувани са 2 досъдебни производства по чл. 354 А, ал. 3 от НК. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра.

Монтана. В хода на проведена специализирана операция, служители на РУ- Лом и РУ Монтана са иззели 10 кг канабис и 2 ел. везни. Полицейските действия стартирали след получени сигнали. В понеделник, на територията на селата Якимово и Расово те спрели за проверка товарен и лек автомобил. От 20-годишен пътник в товарната кола те иззели кутия, съдържаща 12.22 г марихуана. От джоба на якето на 50-годишен пътник в лекия автомобил - 2 кутии с общо 32,71 г канабис последвало и претърсване в жилището на 50-годишния в Медковец, където са намерени още 9,2 кг суха, зелена листна маса, дала характерната реакция на канабис при полевия наркотест. Същия ден, след получена информация, служители на РУ Монтана извършили процесуално следствени действия и в друг апартамент в областния град и в имот в с. Бъзовец, обитавани от 31-годишен монтански жител. На адресите са намерени общо 639 г от същата дрога  и 2 ел. везни. Тримата мъже са задържани в полицейските арести. По случаите са  образувани досъдебни производства, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Хасково. Канабис и метамфетамин иззеха при проверки полицаи от Харманли, Димитровград и Любимец. На територията на Харманли, служителите на реда спрели за проверка 29-годишен, в чиито дрехи при обиск открили близо грам канабис. Двама непълнолетни и 25-годишен били засечени в Димитровград. При обиск от двамата младежи  били иззети  около 17 грама от сухата листна маса, а „баткото“, при вида на униформените,  хвърлил на земята пликче с бяло кристално вещество с тегло 0,7 грама – метаамфетамин. 21-годишен водач на „Фолксваген“ бил спрян за проверка на територията на Любимец. Той бил задържан, след като полицаите открили в него 5,4 г метамфетамин - под формата на бучки. Други 13.6 г канабис униформените намерили и иззели при претърсване на имот, обитаван от 46-годишен. По случаите са образувани четири бързи и едно досъдебно производства, а работата по тях продължава под наблюдението на прокуратурата.

Бургас. Оранжерия за канабис в дома на 44-годишен е установено от криминалисти на РУ-Приморско. Вчера те извършили претърсване в дома на криминално проявен мъж от Китен. В една от стаите, пригодена като оранжерия за отглеждане на марихуана, намерили и иззели седем саксии с конопени растения, достигнали височина до 1.20 м, кварцова лампа, адаптор и около 10 г полусуха зелена тревна маса /марихуана/. От друга стая, обитавана от 44-годишния мъж, са иззети близо 2 г от същата дрога и електронна везна. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по който продължава под наблюдението на прокуратурата.

Стара Загора. 33-годишен мъж е задържан за кражба на неголяма сума пари и бижута от дома на 96-годишна жена от с. Черна гора.  След получен сигнал за извършеното престъпление и предприети незабавни действия, криминалисти на РУ - Чирпан установили и задържали извършителя на кражбата. Работата по доказване на престъпната му дейност продължава.

Търговище. В ареста на районното управление е задържан извършител на кражба на дизелово гориво. Вчера, след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, 48-годишният местен жител бил доведен в полицията. Установено е, че мъжът е извършил кражба на около 250 л дизелово гориво от местно предприятие. Задържан е за срок до 24 часа на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Пазарджик. Четири бързи полицейски производства са образувани за извършени кражби, незаконен добив и съхранение на дървесина. Вчера екипи на участъка в Лесичово задържали 19-годишен от лесичовското село Памидово. Установено е, че той е отсякъл близо 2.5 куб. метра широколистни дървета от лозов масив, собственост на жител от същото село. В хода на последвалите проверки станало ясно, че дървесния материал бил оставен за съхранение в дома на 45-годишна жена в село Памидово. Двама жители на брациговското село Бяга /на 20 и 26 години/ били засечени от полицаи на РУ-Брацигово да превозват с каруците си незаконно добити от горския фонд широколистни дърва. Товарът е иззет, заедно с каруците, моторен трион и брадва. Продължават проверките за незаконен добив, превозване и съхранение на дървесина от горския фонд на територията на цялата област.  

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 12 февруари 2020 | 13:53