МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 11 септември 2020 г.

11 сеп 2020

Стара Загора. С мярка „задържане под стража“ е 30-годишен за притежание на наркотици. Той бил арестуван на 31 август, когато около 21.30 часа, на ул. „Христо Ботев“, за проверка бил спрян лек автомобил „Рено“, управляван от 33-годишен местен жител. Заедно с него в колата пътувал 30-годишният, също от областния град, който по време на проверката направил опит да избяга, изхвърляйки пакетчета с бяло прахообразно вещество, ел. везна и колба. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището, което обитава, са иззети 192,88 г метамфетамин, 0,31 г кокаин и 0,56 г марихуана. В Първо РУ е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Двамата мъже били задържани за срок до 24 часа, а в последствие на 30-годишния мярката за задържане е изменена в постоянна.

 

Благоевград. Специализирана полицейска операция срещу производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества проведоха вчера служители на областната дирекция. В хода на действията, в местността Русова скала, землище на с. Кукурахцево, в обезлесен участък от Държавен горски фонд, са открити засадени 117 растения. При полевия тест те дали положителна реакция на канабис с общо тегло около 351 килограма. Междувременно, полицаи от РУ - Гоце Делчев проверили жилище в с. Дъбница и прилежащи към него пристройки, обитавани от 45-годишен мъж от селото. В участък от градината е открито засадено растение, с тегло около 300 грама, реагирало на канабис. В следобедните часове на деня, в с. Гърмен за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 24-годишен водач от с. Дебрен. С техническо средство е установено, че мъжът е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества, а в автомобила е намерено около 1,2 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин. По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава под надзора на районните прокуратури в Гоце Делчев и в Петрич.

 

В резултат на незабавни издирвателни действия е задържан извършител на грабеж. Полицаи от благоевградското Първо РУ се отзовали на сигнал от 73-годишна жителка на областния град - около 23.20 часа на 8 септември, в района на ул. “Хр. Татарчев“, непознат мъж я блъснал и издърпал от ръцете й дамска чанта, в която носела мобилен телефон, лични документи и около 30 лева. В хода на предприетите незабавни действия е установен и задържан за срок до 24 часа 26-годишен от Сандански. Работата по документирането на случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 11 септември 2020 | 13:10