МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 11 септември 2018

11 сеп 2018

Пловдив. Извършител на грабеж бе задържан от служителите на реда в Пловдив. В края на миналия месец в Четвърто РУ постъпил сигнал от 60-годишна жена, че на ул. „Патриарх Евтимий“ непознат издърпал златния й синджир. В хода на предприетите действия съвместно с колегите им от Второ РУ разследващите събрали доказателства, че посегателството е дело на 28-годишен пловдивчанин. Той бил задържан за едно денонощие в полицейския арест. След внасяне на материалите по образуваното досъдебно производство в районната прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК. С постановление на съда му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

Плевен. Служители от Второ РУ – Плевен работят за изясняване на инцидент в частен дом в Плевен, при който 47-годишен е нанесъл побой над 70-годишна жена. Пострадалата е настанена в тежко здравословно състояние в болнично заведение. Извършителят до момента не е установен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

 

Търговище. Двама мъже са задържани за наркотици. Вчера около 15 часа  криминалисти са установили, че в землището на сeло Макариополско 27-годишен от Варна отглежда 26 растения. При извършен полеви наркотест те реагирали на марихуана. Растенията са отглеждани в лозов масив, всяко е с височина 2-2,5 м. При извършени последващи действия  по разследването станало ясно, че мъжът съхранява в обитаван от него дом в друго търговищко село суха зелена тревиста маса с тегло 16,2 грама, която при извършен полеви наркотест също реагирало на марихуана, и 0,6 грама бяло прахообразно вещество,  дало реакция на метамфетамин.

 

На второкласен път между селата Мировец и Пресяк, при извършена полицейска проверка на мъж от Варна – пътник в лек автомобил било установено, че същият държи у себе си 1,5 грама суха тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на канабис. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случаите са образувани досъдебно производство.

 

Кюстендил. 67-годишен мъж е обгазен, без опасност за живата, при пожар в къща в с. Пиперков чифлик. Сигнал за инцидента бил получен рано тази сутрин. Отзовалите се незабавно на мястото на пожара два противопожарни автомобила със седем огнеборци са  установили, че гори къща гредоред на два етажа. Пламъците са обхванали стълбищната клетка и покрива на къщата. Благодарение на усилията на пожарникарите огънят е бил овладян. Сред най-вероятните причини за инцидента е късо съединение.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 11 септември 2018 | 12:36