МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 10 септември 2020

10 сеп 2020

Плевен. Извършител на грабеж е установен в хода на полицейско разследване, проведено от служители от Второ РУ. Оперативно – издирвателните действия започнали незабавно, след като на 8 септември постъпил сигнал от 28-годишен - към 13.30 часа в жилище ж.к. "Мара Денчева" бил нападнат от трима непознати, които го заплашили и му  отнели 1 700 лева. По случая било образувана преписка по чл. 198, ал. 1 от НК и уведомен прокурор при РП - Плевен. В рамките на предприетите оперативни действия извършителят бил установен – 30-годишен от Кнежа, а при заграждане на района, мъжът бил задържан в таксиметров автомобил. При обиска у него са открити повечето от парите, както и плик с около 10 г съцветия от суха зелена тревиста маса, по негови данни - марихуана. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Плевен. 30-годишният е привлечен като обвиняем и  с разпореждане на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа.

 

София област. Мъж от Копривщица е задържан за причинена телесна повреда. Около 10.15 часа на 9 септември в РУ- Пирдоп е получен сигнал за пострадал мъж на пътя за Стрелча. Изпратените на място полицейски служители установили, че при възникнал спор помежду им, 48-годишен копривщенец нанесъл удар с лопата на 58-годишен мъж от с. Буново. Пострадалият е транспортиран в болница и настанен за лечение със счупени ребра, без опасност за живота. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал.2 от НК. Разследването продължава под наблюдението на районната прокуратура.

 

Стара Загора. Вчера служители на ловно стопанство “Мазалат“ съобщили в РУ-Казанлък, че към 13.30 часа, на черен път за хижа "Русалка" в землището на с. Тъжа, община Павел баня, са спрели за проверка 42-годишен мъж от  Калофер. Той се придвижвал с кросов мотоциклет, а в раницата му била открита незаконна пушка "Манлихер", без фабричен номер, както и 13 боеприпаса. В РУ-Казанлък е образувано бързо производство по чл.339, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

Досъдебно производство по чл.325б, ал.1 от НК е образувано вчера след получен в РУ-Казанлък сигнал за простреляно куче в казанлъшкото с. Горно Черковище, със стопанин 56-годишен мъж. При огледа на място по тялото на животното са установени видими входна и изходна рани.

 

Сливен. 43-годишен мъж е задържан при кражба на електропроводници от обект в с. Питово. Проверката е извършена вчера към 12.15 часа вчера, мъжът бил спрян за проверка на пътя от селото към Нова Загора. В него са намерени проводниците, обект на кражба от бившата детска градина в село Питово. Нанесената щета е в процес на установяване. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 10 септември 2020 | 12:44