МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 10 май 2019

10 май 2019

Стара Загора. Криминалисти са задържали 27 – годишен мъж за четири грабежа, извършени на територията на града. Сигнали в полицията били подадени на 21 април, 30 април, 5 и 7 май. Потърпевшите – четири жени, на възраст 36, 38,51 и 77години, на различни улици в града станали жертви на грабеж- неизвестен им отнел чанти с документи, дебитни карти и пари. По случаите били образувани досъдебни производства за престъпление по чл.198 от НК. В резултат на проведените оперативно-изидрвателни действия криминалистите установили и задържали извършителят на деянията – 27-годишен старозагорец. С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа.  Работата по документиране и доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.

ОДМВР-София. Криминалисти от ОДМВР-София разследват тежко криминално престъпление в Костенец. Около 8.40 часа тази сутрин на тел. 112 е подаден сигнал за жена в безпомощно състояние, намерена в близост до дома й в гр. Костенец. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Констатирана е смъртта на 38-годишна жена. Извършен е оглед, предприети са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство.

Плевен. Машина за рязане на тютюн и около 390 кг листна маса иззеха плевенски полицаи от частен имот в Буковлък. Проверката в жилището е извършена тази сутрин от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", Първо и Второ РУ – Плевен и Специализирани полицейски сили в хода на  специализирана операция. На адреса, собственост на 66 годишен мъж Буковлък, били установени четирима мъже – на 17, 42, и 24 години, от селото и 26-годишен от Плевен. Мъжете били в непосредствена близост до изградена инсталация за запарване и рязане на тютюн в процес на експлоатация. От имота са иззети специализирана машина за рязане на тютюн, нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 40 кг и 14 бали със суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща тютюн с тегло 350 кг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК, уведомена е прокуратурата. Работата продължава.

Ловеч. 23-годишен местен жител е задържан за притежание на наркотични вещества. Вчера криминалисти проверили частен дом в ж.к. „Младост“, обитаван от мъжа и открили 3 хартиени пакетчета с 28.82 г бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. При последвал обиск от него били иззети още 3 пакетчета с 6,84 г от същата дрога. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Благоевград. Канабисови растения са иззети от частен дом в село Гореме. Проверката била извършена вчера, малко преди 15 часа. В жилището, обитавано от 35 – годишен мъж от село Струмяни, са открити засадени 35 растения, реагирали положително на канабис, с общо тегло около 8,05 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на процесуално – следствени действия в къща в Якоруда, обитавана от 29 – годишен мъж, служителите на реда открили ловни и газови патрони за които не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. В жилището са намерени и тревисти растения, реагиращи положително на канабис, чието тегло е в процес на установяване. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Враца. Вчера, в хода на специализирана операция във Враца, след  проведени заградителни действия, бил задържан 25 – годишен от града. У него полицейските служители открили 21 пликчета със суха листна маса. Последвала проверка  и в два апартамента в града, обитавани от мъжа, където униформените открили още осем пликчета, съдържащи суха листна маса и плик с тегло, около 80 грама суха листна маса. По негови данни, листната маса  била  от рода на т.нар. „чай” за пушене.  Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Хасково. Трима са задържани за съхранение на наркотик. На булевард „Стамболов“ и улица „Ястреб“ криминалистите спрели за проверка  19-годишна девойка, у която са открити 3 грама бяло прахообразно вещество – „пико“,  а в дрехите на 31-годишен мъж – 2 грама от същата дрога. В жилището на 41 – годишен били намерени електронна везна и буркан с 30 грама бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.354-а от НК, работата продължава.

Перник. Служители на областната дирекция изясняват обстоятелствата около инцидент. Снощи, малко преди 23 часа, в полицията бил получен сигнал за чут силен гръм от тераса на жилищна кооперация в града. Пристигналият на място полицейски екип установил, че има поражения на дограмата и стъклата, водещи към една от стаите. Собствениците в този момент не са били вкъщи. Няма пострадали. На място е извършен оглед от служители на ОДМВР – Перник и СОБТ.  Назначени са експертизи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 10 май 2019 | 15:18