МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 08 май 2019

08 май 2019

София. Служители на Осмо РУ задържаха 24 - годишен криминално проявен мъж от Панчарево, увредил чуждо имущество, а по-късно в жилището му намериха и наркотици. На 6 май, около 19.20 часа, служител на строителен обект в Панчарево подал сигнал в полицията за счупено панорамно стъкло на тежкотоварен кран. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия било установен и задържан извършителят - 24- годишен мъж, с криминални регистрации в полицията за наркотици. Последвали процесуално-следствени действия и в жилището му, където униформените открили две полиетиленови пликчета с растителна маса, пликче с прахообразно вещество и електрона везна. По случая е образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 1.24 грама и марихуана с тегло 0.69 грама. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева.

Служители на Пето РУ разкриха извършител на домова кражба. Действия по разследването стартирали в края на миналата година, когато в Пето РУ бил подаден сигнал за престъплението. В рамките на образуваното досъдебно производство на място бил извършен оглед, прегледани били и предоставени  записи от видеонаблюдение. В резултат на предприетите оперативно- издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на 37- годишен столичанин, криминално проявен и осъждан. След полицейското задържане и доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, на мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 194 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Смолян. Полицията издирва 44–годишен мъж за противозаконно отнет автомобил и за закана за убийство. Вчера, около 16.30 часа, 56 –годишен мъж подал сигнал, че пред ресторант в село Забърдо бил отнет стопанисваният от него товарен автомобил "Тойота Хайлукс", с пловдивска регистрация. След извършения на място оглед стартирало и разследване по случая. Скоро автомобилът бил открит – катастрофирал на около 200 м от мястото на извършеното престъпление, а в рамките на оперативно - издирвателни действия криминалистите на РУ-Чепеларе установили автора на деянието – 44-годишен жител на село Забърдо. В процеса на изясняване на обстоятелствата по случая било установено, че преди отнемането на автомобила между мъжете е възникнал ожесточен спор, придружен със заплахи за убийство от страна на 44-годишния мъж. Към настоящия момент той е успял да се укрие и е обявен за издирване. По случая са образувани две досъдебни производства – за отнемане на автомобил и за закани за убийство, работата по които продължава.

Шумен. След получен сигнал, че местен жител държи незаконно в дома си културно-исторически ценности, полицейски служители от РУ- Нови пазар извършили проверка в дома му. В жилището на 62-годишния са намерени общо 1670 предмета - антични монети, пръстени, печати, върхове на стрели, фибули, и металотърсач. Назначена е експертиза. Открит бил и около 200 г тютюн, без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление чл. 278 ал. 6 от НК и заявителски материал за притежание на акцизна стока без бандерол. Работата продължава.

Стара Загора. Вчера, в село Розово, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил. "Пежо 405", управляван от 63-годишен мъж от Мъглиж. В колата пътували още трима негови съграждани - на 26, 37 и 24 години. При проверката на автомобила, в багажника му, униформените открили медни проводници с обща дължина 48 метра, а в рамките на последвалите действия  било установено, че проводниците са откраднати от жп линия между селата Тулово и Дъбово. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1 от НК. Четиримата са задържани с полицейска мярка по случая, работа продължава.

Ямбол. Канабисови растения, отглеждани в частен дом, открили криминалисти от областната дирекция. Вчера, в хода на полицейска операция за противодействие на наркопрестъпления, те предприели претърсване  на жилището, обитавано от 22 - годишен мъж.  Там полицаите установили наличието на засадени  12 растения от рода на канабиса в ранен стадий на развитие, открили и около 10 г  тревиста маса - марихуана. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 08 май 2019 | 12:47