МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 07 юли 2018

07 юли 2018

Пазарджик. Извършител на палеж, при който са нанесени значителни материални щети, е задържан в РУ-Пещера. Сигнал за случилото се бил подаден около 02.30ч. в петък в дежурната на пожарната и полицейското управление. По първоначални данни огънят лумнал в частен имот и е  обхванал автомобили и навес. Пристигналият екип от пожарникари успял да потуши бързо пламъците, унищожили леки автомобили „Рено“ и „Дачия“ и засегнали дървен навес и част от прозорците на две къщи. В рамките на извършения щателен оглед било установено, че палежът е умишлен. По случая било образувано досъдебно производство, а работа по него започнали криминалисти, разследващ полицай и експерти. В резултат на предприетите бързи оперативни действия, само след няколко часа, разследващите влезли в дирите и задържали извършителя - 22-годишен жител на родопския град. Той е направил пълни самопризнания, открити са и веществени доказателства, сочещи неговото авторство. Работата по пълното  изясняване на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Пловдив. Криминалисти на областната дирекция работят по изясняването на обстоятелствата около взривен банкомат, монтиран на сграда в кв. Тракия“ в Пловдив. Сигналът за извършеното престъпление е получен тази сутрин към 04.40 часа. Полицейски екипи са извършили оглед на място. Предприети са оперативни действия за установяване на извършителя на престъплението.

ГДПБЗН. За периода от 00.00 часа до 12.00 часа днес звената на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на общо 22 сигнала за произшествия,. Десет от тях са за възникнали пожари, а други 12 - за аварийно - спасителни дейности. Към момента огнеборци и спасители участват в локализирането и ликвидирането на 12 произшествия.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 15 август 2018 | 07:35