МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 06 декември 2018

06 дек 2018

Разград. 37 – годишен мъж е задържан за телефонна измама. Вчера към 12.30 часа помощ в полицията потърсил 74 – годишен мъж, който станал поредна жертва на телефонна измама. Обяснил, че е получил обаждане на стационарния телефон за оказване съдействие на полицията в акция по залавяне на телефонни измамници, изтеглил спестяванията си от банката, сложил в кутия 5000 лв. и оставил пакета под автомобила си, паркиран близо до учебно заведение в града. В хода на образуваното досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК и предприетите бързи оперативно-издирвателни действия, криминалистите влезли в дирите на  37-годишен от  Кубрат, с криминални регистрации в полицията. След задържането му и направена допълнителна  справка се оказало, че той  е участвал и в друга измама на 30 ноември, когато 72-годишен оставил 8 100 лв. в пътна чанта пред вратата на дома си. Работата по документирането на престъпните деяния.

София. След незабавни полицейски действия е задържан мъж, строшил стъкло на автобус. На 18 август шофьор на автобус на масовия градски транспорт подал сигнал в полицията, че в близост до спирка на ул. „Иван Георгов“ неизвестен мъж ударил стъклото на задната врата на рейса и го строшил. В резултат на незабавни заградителни действия на място е задържан 44 - годишен, с криминални регистрации в полицията. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 216 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Хасково. 80-годишен мъж е настанен в болницата с прободни рани, без опасност за живота. Сигналът за възникнал скандал между него и съквартиранта му – 79-годишен от Ямбол бил подаден в полицията тази сутрин в 4.50 часа от социално заведение в парк „Кенана“. Изпратената на място оперативна група установила, че мъжът е с нанесени множество порезни рани, вероятно с джобно ножче. По случая е образувано досъдебно производство по чл.129 от НК, а работата по установяването на всички обстоятелства, довели до инцидента, продължава.

Видин. 36-годишен видинчанин е задържан вчера в полицейския арест за срок до 24 часа. В хода на предприето разследване служителите на реда установили, че на 22 ноември мъжът проникнал в частен дом на ул.“Княз Дондуков“ в областния град и извършил кражба на сребърни бижута и дрехи. 36 – годишният е с криминални регистрации. Част от откраднатото е намерено и иззето по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Варна. Криминалисти на областната дирекция разкриха автори на кражба на автомобил. Те са  извършили и серия на кражби от коли на територията на Първо РУ. На 3 декември бил получен сигнал за откраднат лек автомобил „Фиат, паркиран на ул. „Христо Самсаров“ във Варна. При педприетите оперативно-издирвателни и процесуално–следствени действия в полицейски капан попаднали 31-годишен от Провадия, с криминални регистрации в полицията, 19 - годишен варненец и непълнолетен негов съгражданин. По случая било образувано досъдебно производство, в рамките на което било установено, че триото е извършило и серия кражби на акумулатори и други вещи и части от автомобили, паркирани на територията на Първо РУ на МВР във Варна. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.

Пловдив. В поредна кражба от пловдивска болница е заподозрян 23-годишен жител на Кричим. Припомняме, че на 2 декември той бе заловен от охраната на лечебното заведение на бул. „Пещерско шосе“, непосредствено след като отне дамска чанта от лекарски кабинет. В хода на проведеното разследване служители на Второ РУ са събрали доказателства, че същия ден задържаният е разбил няколко шкафчета от съблекалня на персонала и е задигнал пари и лични вещи. Под наблюдението на районната прокуратура работата по случая продължава разследващ полицай.

Домашна работилница за преработка на тютюн е разкрита в квартал „Столипиново“ в областния град. Вчера по обяд полицаи от Шесто РУ предприели проверка на адреса на 45-годишна жена, криминално проявена и осъждана за престъпление с акцизи. В една от стаите бил заварен 25-годишен мъж в момент на рязане на тютюневи листа. При процесуално-следствените действия разследващите са иззели около 50 килограма от контрабандната стока, машина за обработката й и две електронни везни. Двамата пловдивчани са задържани за срок до 24 часа. Срещу тях е образувано бързо производство по чл. 234 от НК.

Перник. 27-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества. Вчера служители на Второ РУ предприели претърсване на адрес в пернишкия кв. „Изток“, обитавано от младия мъж. Там те открили пластмасови кутии и найлонов плик, пълни с общо 70 г суха зелена листна маса. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и действията по разследването продължават.

Враца. Двама непълнолетни са задържани за наркотични вещества. Вчера  служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” предприели проверка на апартамент, обитаван от 17-годишен, където намерили електронна везна, 5 сгъвки с канабис и цигара от същата дрога. По случая било образувано досъдебно производство, в рамките на което криминалистите извършили претърсване и на друг адрес, обитаван от връстник на задържания. Оттам е иззета кутия с канабис. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 06 декември 2018 | 13:55