МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 03 декември 2018

03 дек 2018

Добрич. Криминалисти на ОДМВР – Добрич задържаха 23 – годишен мъж за тежко криминално престъпление. Сигнал, че е намерено тяло на жена в частен имот в село Честименско бил подаден в полицията вчера, в 4.30 часа. При извършения на място оглед от полицейски екип били установени следи от нанесени удари, а аутопсия на тялото е констатирала, че смъртта е настъпила вследствие на черепно-мозъчна травма. В резултат на проведените оперативно–издирвателни и процесуално–следствени действия криминалистите установили и задържали извършителя на престъплението - 23-годишния син на жертвата. По случая е образувано досъдебно производство. След изтичане на полицейската мярка за задържане, с решение на прокуратурата, мярката за задържане на мъжа е удължена до  72 часа. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл.116, ал.1, т.3, във връзка с чл.115 от НК. Предстои искане за постоянното му задържане. Полицейските действията продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.

София – област. Трима извършители на престъпни посегателства са разкрити от ботевградските криминалисти. В резултат на проведените активни оперативно-издирвателни действия служители на РУ- Ботевград разкриха двама ботевградчани, извършили кражба на чанта с лични документи и сумата от 2700 лева от товарен автомобил, паркиран в града. По случая е образувано досъдебни производство. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура на извършителите са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 194, ал.1 от НК. Трети техен съгражданин - на 22 години, също е установен и задържан от разследващите полицаи. По първоначални данни той противозаконно е присвоил мобилен телефон. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Непълнолетен, отправял закани и заплахи към свой съгражданин, е разкрит след бързи действия на ихтиманските полицаи. На 30 ноември 44 - годишен жител на Ихтиман сигнализирал в полицията, че от известно време младеж от града му отправял заплахи и закани, като при последния подобен случай го е заплашил, че ако не му даде пари, ще запали дома му. Веднага след получаването на сигнала служителите на реда провели бързи издирвателни действия и разкрили 14- годишния извършител на деянието. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК спрямо непълнолетния.

Пловдив. Автор на кражба в пловдивска болница е задържан в неделя. Около 23.40 часа във Второ РУ постъпила информация от охраната на лечебното заведение на бул. „Пещерско шосе“, че са заловили млад мъж, отнел дамска чанта от лекарски кабинет. Установена е самоличността му – 23-годишен от Кричим, спрямо когото е взета 24-часова мярка за задържане. Образувано е бързо производство.

Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е съставен на 27-годишен пловдивчанин. В неделя след обяд на ул. „Горно Броди“ мъжът нарушил обществения ред след употреба на алкохол и отправил закани и обиди към явилите се на сигнала полицейски служители. Извършителят е отведен за едно денонощие в Първо РУ. Случаят е докладван в прокуратурата.

Благоевград. След незабавно проведени оперативно-издирвателни действия служители на РУ-Сандански задържали 28 – годишен мъж. Според първоначалните данни тази сутрин, около 5.40 часа той влязъл маскиран в игрална зала в Сандански, заплашил с нож персонала и отнел парична сума. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

София. Полицаи от Второ РУ задържаха 25-годишен мъж с марихуана. На 28 ноември след обяд на ул.“Ген. Н. Жеков“ служители на районното управление спрели за проверка мъж със съмнително поведение, а при обиск у него открили плик, съдържащ растителна маса. При последвало претърсване в жилището му, униформените намерили друг плик с тревиста маса и електронна везна. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетото вещество е марихуана с тегло 60.23 грама. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1 000 лева.

Кърджали. 28-годишна е задържана в РУ-Кърджали за незаконно притежаване на хероин. Жената била проверена от криминалисти в събота около 14 часа в областния град. Полицаите открили около 2 грама бяло прахообразно вещество, което при извършен тест реагирало на хероин. Наркотикът е иззет, а притежателката му задържана за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

Хасково. 44-годишен мъж също е задържан за притежание на марихуана. Дрогата, с тегло 49 г,  поставена в плик,  е открита в дрехите на мъжа, спрян за проверка в района на квартал „Черноконево“. По случая е образувано бързо производство по чл.354-а ал.3 от НК.

Кюстендил. 45-годишен мъж, с 3.33 грама хероин, бил установен от кюстендилски полицаи. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Проверката била извършена в кв. „Изток“ в града. По  случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Сливен. 39 годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена минути след полунощ на бул. „Цар Симеон“ в града. Полицейски патрул спрял мъж със съмнително поведение, у когото бил открит плик, съдържащ кристалообразно вещество, реагирало на метамфетамин при полевия тест. По случая е образувано досъдебно производство.

Ямбол. Вчера, към 11.15 часа в полицията бил получен сигнал за инцидент по време на лов, настъпил в землището на село Шарково. По първоначални данни изстрел с ловна пушка, произведен от 35-годишен ловджия, е ранил в единия крак 32-годишен мъж от групата. Пострадалият е транспортиран и настанен за лечение в ямболска болница, без опасност за живота. Разследването по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 03 декември 2018 | 12:48