МВР

Пресцентър

 

18 август 2020

Всички столични звена на Дирекция „Български документи за самоличност“ работят през делничните дни от 7 часа

Въвеждането на по-гъвкаво работно време е в отговор на отчетения ръст на желаещите да подновят своите лични документи

След направен анализ и отчетен ръст на желаещите да подновят своите лични документи, от вчера е въведено работно време на столичните звена на БДС- СДВР.. През делничните дни служителите ще обслужват гражданите от 7.00 ч. до 17.30 часа с прекъсване от  13 до 13.30 часа, когато ще се извършва дезинфекция на помещенията, според изискванията на епидемичната обстановка. Запазва се и предварително изготвеният график за работа на звената за български документи за самоличност с работното време от 8.30 – 14.30 часа в съботните дни както следва:

5 септември – Второ и Четвърто РУ;  

12 септември – Трето и Седмо РУ;

19 септември – Пето и Шесто РУ;

26 септември – Осмо и Девето РУ.

Всяка събота документи, но само за експресни услуги, могат да се подават и в отдел „Български документи за самоличност“ на бул.“Мария Луиза“.

Към момента най-натоварени са Първо, Пето и Шесто РУ, уточни  зам. – директорът на СДВР старши комисар Мариан Билалов.  Той отново припомни, че съгласно създадената организация гражданите могат да подават заявленията си за подмяна на лични документи в което и да е избрано от тях  районно управление на територията на столицата, без значение от постоянния им адрес в София. Заявления за експресни услуги се приемат в отдел „Български документи за самоличност“ на бул. „Мария Луиза“.

От началото на месеца в София са подадени около 17 000 заявления, получените документи са  18 000.

В Дирекция „Български документи за самоличност“ се извършва ежеседмичен анализ. В зависимост от ръста на желаещите за подмяна на личните документи, със заповеди на директорите на съответните областни дирекции, се въвежда удължаване или плаващо работно време на звената на БДС по места.

 

Изображения

 17 септември 2020 | 11:39