МВР

ОД Пловдив

 

Предприети са необходимите мерки за спокойното протичане на студентския празник

МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември. Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи студенти, допълнителни мерки са набелязани и от Пътна полиция.

На 8 декември сутринта на територията на цялата страна ще започне специализирана полицейска операция на Пътна полиция, която ще продължи и следващия ден. Екипите ще следят за управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи или от шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества. Полицейските служители  ще са безкомпромисни към онези участници в пътното движение, които грубо нарушават Закона за движение по пътищата и с поведението си създават опасност за останалите. За недопускане на пътни инциденти апелираме след празника зад волана да застане най-опитният водач и преди да поеме по обратния път, той да е отпочинал, в никакъв случай да не шофира след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Полицейското присъствие около увеселителните и питейните заведения, където ще има празнуващи на 8 декември ще бъде засилено и в случай на необходимост, младите хора ще могат веднага да се обръщат за помощ от силите на реда. На предварителни срещи с охранителните фирми са разменени контакти, ако е необходима бърза реакция. Проведени са инструктажи и стриктно ще се следи в заведенията да не се допускат непълнолетни, посетители с огнестрелни и пиротехнически изделия. 

Над 6 000 проверки са извършени от служителите на ГДПБЗН на места, където се очакват празнуващи. Връчени са 1300 разпоредителни документа с предписания, които в кратки срокове трябва да бъдат изпълнени, има и 38 акта за установени административни нарушения, а 8 съоръжения са изведени от експлоатация, защото са били рискови. Ще се извършва и последващ контрол върху изпълнението на предписаните дейности. По време на празника ще има допълнителни дежурства.

07 дек 2018

Четиринадесет души са били отведени в полицията за противообществени прояви във връзка с вчерашното дерби между футболните отбори на “Локомотив” и “Ботев” в Пловдив

На 12 от извършителите са съставени актове по ЗООРПСМ, седмина са били задържани за срок до 24 часа

В резултат на създадената организация от областната дирекция на МВР за  охрана на обществения ред в Пловдив, не са регистрирани инциденти по време на вчерашния футболен мач между отборите на “Локомотив” и “Ботев”. Преди началото на срещата 19-годишен е задържан за срок до 24 часа в Пето РУ, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицейски служители на кръстовище между бул. “Санкт Петербург” и ул. “Лев Толстой”. При обиск от него било иззето пакетче с наркотично вещество. Срещу младежа е образувано досъсебно производство по чл. 354 от НК, съставен му е акт по чл. 21, т.6 от  ЗООРПСМ.

В края на мача, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, в Пето РУ били отведени 13 зрители на възраст между 16 и 29 години. На единадесет от тях са съставени актове по ЗООРПСМ за използване на маски и хвърляне на пиротехнически средства. В полицейския арест за едно денонощие са оставени шестима.

Около 23.00 часа, след бързата намеса на служители от сектор “Специализирани полицейски сили” е предотвратено възникването на сбиване между привърженици на двата отбора в квартал “Христо Смирненски”. На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени по силата на ЗМВР да не нарушават обществения ред. 

05 дек 2018

РДПЗБН – Пловдив с редица инициативи за Международния ден на доброволеца – 5 декември

Информационна кампания за популяризиране на доброволчеството при ликвидиране на големи пожари, бедствия и аварии организират служителите от пловдивската дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“ на 5 декември, когато се отбелязва Международния ден на доброволеца.

В празничната програма са включени следните инициативи:

 1. Първа РСПБЗН-Пловдив

  От 10.00 ч. до 14.00 ч. - инспектори от РСПБЗН ще раздават брошури на срещи с ученици от:

  Национална Търговска Гимназия, бул."Руски" №50, гр. Пловдив.

  СУ „Васил Левски“, бул. „6-ти септември“ №1, гр. Пловдив.

  СУ „Патриарх Евтимий“, ул. „Иван Вазов“ №19, гр. Пловдив.

  СУ „Паисий Хилендарски, ул. „Родопи“ 48, гр. Пловдив.

  17.00 ч. - 18.00 ч. -  раздаване на брошури на гражданите от служители от дежурните смени на РСПБЗН и доброволци от ДФ „Пловдив 112“ на обществени места и търговски центрове:

  МОЛ „Марково тепе“, бул. „Руски“ № 54, гр. Пловдив.

  МОЛ „Пловдив“, ул. „Перущица“ № 8, гр. Пловдив.

  ТЦ „Гранд“, ул. „Капитан Райчо“№ 56, гр. Пловдив.

  10.00 ч. - 12.00 ч. - „Ден на отворените врати“ в Първа РСПБЗН - Пловдив с тематична насоченост „Ролята на доброволните формирования при ликвидирането на пожари, бедствия и други извънредни ситуации“.

 2. Втора РСПБЗН – Планирана среща при кмета на община Куклен и представители на ДФ – Куклен.
 3. РСПБЗН Стамболийски- Отбелязване на празника с ученици от 10, 11 и 12 клас от ПГЛВ „Христо Ботев“ гр. Перущица, беседа, демонстрационна учебна евакуация, демонстрация на пожарогасителна техника, демонстрация, работа с пожарогасители от ДФ „Гасаческа група Перущица“
 • Отбелязване на празника с ученици от 10, 11 и 12 клас от СУ „П. Р. Славейков“ гр. Кричим, демонстрация на пожарогасителна техника, демонстрация, работа с пожарогасители от ДФ „Кричим“
 1. РСПБЗН Хисаря – „Ден на отворените врати“ на 04.12.2108 г., на 05.12 демонстрация на противопожарна техника в присъствието на ДФ Хисаря, местната власт и ученици от МПО „Млад огнеборец“, среща с представители на ДФ и местната власт.
 2. РСПБЗН Раковски – „Ден на отворените врати“ на 05.12. 2018 г. с участие на доброволци.
 3. РСПБЗН Садово – Планирани мероприятия с ученици от Селскостопанската гимназия в гр. Садово на 05.12.2018 г.: проиграване на учебна евакуация, демонстрация на спасителна и пожарогасителна техника, беседа и запознаване с идеята за доброволчеството.

04 дек 2018

ЗА ОД НА МВР

Полезна информация