МВР

ОД Пловдив

 

Открит урок за правилата на движение изнесоха днес полицаи от Трето РУ пред първокласници от пловдивско училище

Инициативата е част от превантивната дейност на полицията за изграждане на полезни навици за поведение на пътя сред най-малките участници в движението и предотвратяване на пътни произшествия с деца

По подходящ и забавен начин полицейските служители успяха да ангажират вниманието на ученици от 1а клас от СУ „Христо Г. Данов“ на теми, свързани с правилното им поведение на пътя. Занятието бе проведено на  специално изградената площадка по безопасност на движението на ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови“ в квартал „Гагарин“. Децата се запознаха с основните пътни знаци и участваха в различни пътни ситуации, а по-късно отблизо разгледаха полицейския автомобил и защитните предпазни средства на униформените. Съветите, които отправиха към тях служителите на реда, бяха да бъдат много внимателни и дисциплинирани на пътя; пресичането на пътното платно да става само на пешеходна пътека или на зелен сигнал на светофара, а по възможност да използват подлез; игрите навън да бъдат на безопасни места и никога да не изскачат внезапно там, където се движат автомобилите; карането на велосипед да става с предпазна каска и само на определените за това места и др. 


22 окт 2021

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

21 окт 2021

Достойна постъпка: Пловдивчанин намери портмоне с голяма парична сума и веднага сигнализира на тел. 112

Ръководството на ОДМВР – Пловдив изказва благодарност на 57-годишния мъж за доблестта и проявения граждански дълг

Честността и добрината на този мъж затвърждава вярата ни, че високият морал и човечността все още не са рядкост сред нас. С тези думи директорът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев изказва благодарност към 57-годишен пловдивчанин. Вчера сутринта, слизайки от камиона си в с. Царацово, той видял изгубено портмоне с над 1000 лева и веднага съобщил за това на тел. 112.  Отзовалият се на сигнала полицейски служител от РУ – Труд своевременно установил собственичката – местна жителка. Портмонето с непокътнатото му съдържание е предадено на жената, която също отправя своята най-искрена признателност към мъжа.

 

21 окт 2021

Ръководството на ОДМВР – Пловдив участва в работна среща в Областната управа по повод предстоящите избори

Директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Димитър Балев, заместникът му комисар Васил Костадинов и началниците на всички отдели и районни управления участваха в работна среща по инициатива на областния управител на Пловдивска област Ангел Стоев. На нея присъстваха и заместник областните управители Иванка Петкова и Даниела Николова и главният секретар на Областната администрация Георги Янев.

В рамките на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с организацията около предстоящите избори. Единодушно бе прието мнението на областния управител, че се очаква работата на всички институции и ведомства, ангажирани с произвеждането на вота на 14 ноември да бъде по-обемна и по-тежка, поради естеството му – президентски и парламентарен в един ден.  Като допълнително предизвикателство бе отчетена и усложнената пандемична обстановка в страната и необходимостта от засилен контрол в тази насока. Акцент бе поставен върху две основни задачи пред служителите на МВР и в частност на пловдивската дирекция. От една страна създаване на необходимата организация за охраната на изборните секции и транспортирането на машините за гласуване, изборните книжа и други помощни материали. От друга – активното противодействие на престъпленията, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите като купуване на гласове и т.нар „корпоративен вот“. В тази връзка г-н Стоев изрази своята убеденост, че вътрешното ведомство е именно институцията, която ще гарантира реда и сигурността, за да бъдат произведени честни и демократични избори.

По време на срещата бяха коментирани и допълнителни мерки за обезпечаване на изборния ден, сред които възможностите за разширяване на работния график на екипите на EVN през ноември и за подсилване на аварийните им групи, които да се задействат максимално бързо при евентуални проблеми с електричеството, както и предложение за оптимизиране на броя и местата на изборните секции.  

 

 

07 окт 2021

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението