МВР

ОД Пловдив

 

03 авг 2020

ПРИЗИВ: Не оставяйте подмяната на лични документи за последния момент !

До края 2020 г. в област Пловдив предстои подмяната на още  70 000 лични карти, 40 000 паспорта и на 64 000 свидетелства за управление на моторни превозни средства. По време на въведеното извънредно положение с 6 месеца бе удължен срока на валидност на изтичащите в периода от 13 март до 31 октомври лични документи. В тази връзка се очаква натоварването в сектор БДС да е през месеците септември- октомври.
Съветваме ви : Не оставяйте подмяната за последния момент!
Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Документите могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки от чакащи граждани. Жителите на област Пловдив, чиито лични документи подлежат на подмяна през 2020г, могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, СУМПС и дубликат на СУМПС във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на областта.
Заявлението може да се направи и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.

Благодарим Ви за разбирането!

Открит урок "Безопасно лято на колела " проведе пловдивската полиция с малчугани

Освен алтернативен начин на транспорт, велосипедите и тротинетките се превръщат в предпочитано забавление от деца и възрастни през лятото

Инициативата цели създаване на знания и умения у децата от най ранна възраст за това как да се пазят на пътя и как да се държат като водачи на алтернативни превозни средства- велосипеди и тротинетки. Със своите близо 60 км велоалеи, наличието на производство и отлични възможности за активен спорт  и придвижване,  града ни се нарежда на едно от местата с най- малко произшествия с велосипедисти. Все още електрическите превозни средства сред които са дву- и три- колесните скутери и тротинетки се приемат по- скоро като атракция, макар да са активни участници в движението. Често пъти те се управляват от младежи и възрастни,  които освен че не притежават свидетелство за управление на МПС, не познават и правилата за движение. При тези превозни средства липсва възможността да бъде подаден сигнал от водачите им за извършване на маневра и останалите участници в интензивния трафика биха могли да неглижират тяхното присъствие. Изборът на превозно средство за управление е личен, но отговорността като участници в движението изисква особено  внимание и познание.  Нека бъдем отговорни родители и се погрижим за това, децата ни да  бъдат "видими" и в безопасност на пътя!
...
Снимките с децата са направени в присъствието на родителите, които са дали своето съгласие да бъдат публикувани за кампанията на ОДМВР Пловдив.

28 юли 2020

1293 моторни превозни средства и 1588 лица бяха проверени в хода на акция на пловдивската полиция, свързана с подобряване безопасността на движение, проведена под надзора на Окръжна прокуратура

Във времевия диапазон от 15 часа на 1 август до 05.00 часа тази сутрин  са установени 11 криминални престъпления. В 8 от случаите се касае за управление на нерегистрирани двуколесни превозни средства, а един от водачите е бил неправоспособен- в срок на изтърпяване на наказание, наложено му по административен ред.   Две са бързите производства за шофиране след употреба на алкохол. За първи път сред проверените няма дрогирани  задачи. Осъществяването на засилен контрол по пътищата на Пловдив и областта, цели подобряване безопасността на движение  недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол, наркотични вещества или техните аналози, както и  установяване на други нарушения по ЗДвП, които пряко влияят върху пътнотранспортния травматизъм.  В хода на работа служители на районните управления, специализирани полицейски сили и пътните полицаи са установили 778 нарушения.  Отнети са 12 свидетелства за управление на МПС, а на 8 от автомобилите е прекратена регистрацията. Съставени са 160 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 237 бр.  В рамките на засиления полицейски контрол са установени 321 нарушения на скоростните режими по пътищата на града и областта.  8 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При двама от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите шестима е била под този показател.  По ЗДвП са установени 135 нарушения. В 70 от случаите по автомобилите са установени различни технически неизправности, а 8 от превозните средства са били без ЗГО.  77 са били неизрядните водачи по отношение на своята сигурност- шофирали са без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. 12 са лицата, управлявали превозни средства, без да имат право на това по закон.  В 92 от случаите са наложени глоби за нередовни пътни документи. В хода на проверките са констатирани и 7 нарушения на пешеходци. По ЗдвП  наложените глоби по фиш са 4.  Единадесет са установените криминални престъпления. В Раковски униформени са задържали двама водачи, шофирали след употреба на 1.33 и 1.48 промила.


02 авг 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

31 юли 2020

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението