МВР

ОД Пловдив

 

Резултати от осъществения засилен пътен контрол вчера на територията на ОДМВР – Пловдив

Поредна специализирана полицейска операция, насочена към недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата и намаляване на пътнотранспортния травматизъм бе проведена в сряда от служители на пловдивската дирекция на МВР. Засиленият пътен контрол е осъществен от екипи на тринадесетте районни управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“. Общо са проверени 946 лица и 785 МПС. Съставени са 91 акта и 210 глоби с фиш. В рамките на акцията са засечени 368 нарушения на скоростния режим. Един водач е бил неправоспособен, 3 са били под въздействие на алкохол, а 23 – с нередовни пътни документи.  Случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобилите са 39. Други 11 са били за неспазени  пътни знаци и маркировки и по 2 за преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба и отнето предимство на пешеходец. При проверките са установени и 9 нарушения от страна на пешеходци. Документирани са и 5 нередности по Кодекса за застраховането.

10 окт 2019

Продължават активните полицейски действия за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и административни нарушения в търговските обекти и заведения на територията на Пловдив

Специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението бе проведена в Пловдив. За времето от 9.00 ч. вчера до 3.00 ч. днес съвместни екипи от служители на Второ РУ и представители на Областна дирекция по безопасност на храните и ТДНАП са извършили инспекции на 11 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения и центрове за услуги.  Общо са проверени 97 лица и 45 МПС. Констатирани са 18 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 4 акта и 14 глоби с фиш. Административно отношение е взето и по Закона за българските лични документи и общинската наредба за спазване на обществения ред. По 4 са издадените констативни протоколи от инспекторите на ОБДХ и ТДНАП.

10 окт 2019

ЗА ОД НА МВР

Полезна информация