МВР

ОД Пловдив

 

25 ное 2021

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Половин тон тютюнева листна маса и 50 килограма нарязан тютюн са иззети от нелегална работилница в Пловдив

Специализираната операция е проведена от криминалисти на Шесто РУ; по образуваното досъдебно производство са задържани двама мъже

Специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с производство, съхранение и продажба на стоки без български бандерол е проведена в петък от служители на Шесто РУ в Пловдив. В хода й е разкрито помещение за обработка на тютюн, оборудвано с машина за рязането му и електронен кантар. На място са задържани двама пловдивчани – 25-годишен с криминалистически регистрации и 23-годишен. При процесуално-следствените действия от работилницата и ползван от мъжете автомобил са иззети общо 500 килограма необработена тютюнева листна маса и 50 килограма готова продукция.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 т НК. Работата по документирането му продължава под наблюдение на прокуратурата.

22 ное 2021

Служители на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Пловдив задържаха трафикант на незаконно влезли в страната чужденци

За да осуети полицейската проверка 48-годишният водач направил опит да подкупи униформените

Около 10.00 ч. в неделя, в района на село Цалапица на автомагистрала „Тракия“ - посока София, патрулиращ екип на сектор „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с бургаска регистрация. Колата управлявал 48-годишен мъж, който за да избегне по-нататъшна полицейска проверка, заедно с личните си документи оставил в служебния автомобил и сумата от 400 лева. Шофьорът незабавно бил задържан, а за случая  - уведомена дежурна оперативна група от ОДМВР – Пловдив. В хода на извършен оглед на място в багажното отделение на „Мерцедес“-а униформените открили три непълнолетни момчета – чужденци, пребиваващи на територията на страната без документи за самоличност и определили се за сирийски граждани. Тримата са настанени в Миграционен център.

Срещу 48-годишния мъж е образувано бързо производство и с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив днес той е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. чл. 304а вр. чл. 304 ал. 1 и по чл. чл.  281 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

22 ное 2021

Пловдивски криминалисти задържаха мъж, занимавал се с производство и разпространение на наркотици

При процесуално-следствените действия са иззети множество канабисови растения и над 22 килограма марихуана

В рамките на активните действия за пресичане на престъпления по линия „наркотици“ вчера полицаи от пловдивското Второ РУ предприели претърсване на адреса на 39-годишен мъж. Установено било, че в едно от помещенията той суши 71 растения от рода на канабиса, които сам бил отгледал. Част от стръковете са с височина 2,5 метра. От имота са иззети и над 22 килограма марихуана, машина за пакетирането й с вакуум и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа.  Работата по документиране на случая продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.

20 ное 2021

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението