МВР

ОД Пловдив

 

07 юли 2020

ПРИЗИВ: Не оставяйте подмяната на лични документи за последния момент !

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им. До края 2020 г. в област Пловдив предстои подмяната на още  70 000 лични карти, 40 000 паспорта и на 64 000 свидетелства за управление на моторни превозни средства. По време на въведеното извънредно положение с 6 месеца бе удължен срока на валидност на изтичащите в периода от 13 март до 31 октомври лични документи. В тази връзка се очаква натоварването в сектор БДС да е през месеците септември- октомври.
Съветваме ви : Не оставяйте подмяната за последния момент!
Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Документите могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки от чакащи граждани. Жителите на област Пловдив, чиито лични документи подлежат на подмяна през 2020г, могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, СУМПС и дубликат на СУМПС във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на областта.
Заявлението може да се направи и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.

Благодарим Ви за разбирането!

Служители на РУ Карлово проведоха специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на битовата престъпност" на територията на село с. Христо Даново

Четирима са в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР

Под надзора на Районна прокуратура Карлово са започнати три бързи и едно досъдебно производство.  За притежание на наркотични вещества е задържан  30  годишен мъж от  Сопот. От лицето при личен обиск е иззет 13,711 гр. амфетамин. Бързите производства са образувани  по линия акцизни стоки -за притежание на тютюн и пълнене на цигари и безакцизен алкохол. В рамките на спецоперацията е установен  и задържан водач на превозно средство, представил пред проверяващите неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от РГърция. Предварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление по чл. 234 от НК е започнато срещу лице, в дома на което е открит безакцизен  тютюн.  Проверките са обхванали  181 превозни средства 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга.  В районното управление са доведени 15 лица.  При съвместни проверки с представители на НАП,БАБХ и РИОСВ са съставени  6 акта за установяване на различни нарушения свързани с неспазване на санитарно- хигиенни изисквания,  несъответствия  на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, работеща без съответното разрешително. По закона за движение по пътищата  са съставени 20 акта  за установяване на административно нарушение  и 29 фиша. Констатирани са 35 нарушения по Закона за българските лични документи, за които проверяващите са съставили и връчили актове.

06 юли 2020

При спецакция: служители на Трето РУ иззеха близо 300 кг тютюн

Жълта листна маса, машина за рязане на тютюн  и  600 къса саморъчно свити цигари са иззeти в xoдa нa пpoвeдeнa cпeциaлизиpaнa пoлицeйcĸa oпepaция зa пpoтивoдeйcтвиe нa пpecтъплeниятa, cвъpзaни c пpитeжaниe и paзпpocтpaнeниe нa aĸцизни cтoĸи бeз бaндepoл, проведена с участието на служители на районното управление и униформени от специализирани полицейски сили. При претърсване на адрес на улица "Калина" били открити найлонови чували пълни с нарязан тютюн с различно тегло. В постройки, стопанисвани от 50 годишен, криминално проявен мъж, служителите на реда намерили машина за рязане на тютюн и 600 къса вече свити цигари, готови за продажба. В хода на същата акция е иззет и тютюн от лек автомобил.  38 годишна жена управлявала превозното средство, пренасяла в багажника около  50 кг.от безакцизната стока. Извършителите на престъплението са задържани в ареста за срок до 24 часа, а по случите  са започнати досъдебни производства под надзора на прокуратурата.

05 юли 2020

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението