МВР

ОД Пловдив

 

Полицията с ударни проверки на водачи на МПС в Пловдив и областта

24- ма водачи са с отнети книжки, 14 са задържаните лица, а за да прикрият нарушения, двама млади мъже са предложили подкуп на проверяващи

Засилен бе полицейския контрол по пътищата на Пловдив и областта през изминалите 24 часа. При поредната  акция на пътя,  която цели подобряване на пътно- транспортния травматизъм, служители на ОД на МВР Пловдив са проверили 1097 МПС и 1274 лица. Униформените са установили 1596 нарушения, като 17 от тях са криминални. 14 са задържаните лица.  С оглед избягване на наказателни преследване за извършените нарушения, двама от водачите- мъже на 26 и 28 години, шофирали в Пловдив и в Хисаря,  предложили подкуп на проверяващите.  Лицата са задържани в ареста.  Установени да шофират под въздействие на алкохол  са 4 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3.24 промила.  За шофиране  под въздействие на  наркотични вещества - амфетамин и канабис са задържани 8 лица, а по случаите са образувани бързи производства. В резултат на проверките 24 от водачите са с отнети шофьорски книжки, дерегистрирани са 12 МПС, а други  11 превозни средства са спрени от движение.  За различни нарушения по ЗДвП в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256 бр.  10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни. За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска.  46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Наложените санкции по ЗДвП са 353 броя, като само две от тях са извършени от пешеходци.  Установените нарушения на скоростните режими са 731 броя.

 Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.

24 яну 2021

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

21 яну 2021

600 килограма сирене с изтекъл срок на годност са иззети при съвместна проверка от служители на отдел "Икономическа полиция" и Областна дирекция за безопасност на храните в Пловдив

Във връзка със заповед на Директора на ОД на МВР Пловдив служители на отдел „Икономическа полиция“ и други контролни органи започнаха съвместни проверки на търговски обекти за пресичането на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци.  По време на  специализирана акция, извършена съвместно със служители на Областна дирекция за безопасност на храните Пловдив на 19 януари са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти. В един от обектите, находящ се в град Пловдив е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност. Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа. Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година  в склада на същата фирма  служители на икономическа полиция са намерили и  друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран.  Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението. Съвместната акция, провеждана на територията, обслужвана от ОД на МВР Пловдив продължава, като  в хода и ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки, плодове и зеленчуци.

19 яну 2021

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението