МВР

ОД Пловдив

 

Двудневна специализирана полицейска операция за предотвратяване и установяване на нарушения от водачи на мотоциклети бе проведена в Пловдив

Акцията е предприета в рамките на активните мерки за безопасност на движението на територията на областния град. В сряда и четвъртък, във  времевите интервали между 17.30 ч. и 24.00 ч., са извършени съвместни проверки от служители на шестте районни управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“. Общият контролът по Закона за движение по пътищата е осъществен на всички проблемни точки – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за извършени нарушения от водачи на мотоциклети. Смесените полицейски екипи са проверили  276 моторни превозни средтва, от които 48 мотоциклета. Съставени са 58 акта за установени административни нарушения и издадени 43 глоби с фиш. От движение са спрени три мотора – един заради липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и два с технически неизправности. Образувани са досъдебни производства срещу две лица, от които са иззети наркотични вещества.

Ежедневните действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки катастрофи от страна на служителите на ОДМВР - Пловдив продължават.

05 окт 2018

Полезна информация