МВР

ОД Пловдив

 

27 юни 2019

47-годишна жена е задържана за убийство в Пловдив

Подробности около разкритото тежко престъпления бяха дадени на брифинг днес в сградата на прокуратурата от директора на областната дирекция на МВР ст. комисар Атанас Илков, окръжния прокурор Румен Попов и заместника му Галин Гавраилов

Сигналът за открит в безпомощно състояние в дома му пловдивчанин е подаден на тел. 112 около 8.40 часа в сряда. Пристигналите веднага на адреса екипи на Второ РУ и Спешна медицинска помощ констатират смъртта на 56-годишния мъж, установяват по тялото му рана в областта на корема, причинена от остър предмет. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК, предприети са незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. В резултат на професионалната работа по разследването, осъществено от служители на ГД “Национална полиция”, пловдивския отдел “Криминална полиция” и Второ РУ, в късния следобед на деня, е установена извършителката на тежкото престъпление -  47-годишна жена, която живеела с жертвата на семейни начала. Пред разследващите тя направила самопризнания. Обяснила, че предната вечер между двамата възникнал пореден скандал, придружен с агресия на партньора й, при който тя нанесла фаталния удар с нож.

С постановление на прокуратурата жената е задържана за срок до 72 часа. Работата по цялостното документиране на досъдебното производство продължава.

Изображения

 27 юни 2019 | 16:07