МВР

ОД Пловдив

 

11 януари 2020

Три нощни клуба санкционирани по линия „Питейни заведения“

Специализираната полицейска операция се проведе на територията на гр. Пловдив и с.Крумово

В  хода на акцията служители на икономическа полиция, специализирани полицейски сили, Митница Пловдив, Агенция по храните, Регионална здравна инспекция , инспекция по труда , Регионалната дирекция по пожарна на безопасност и Общински инспекторат са изискали от проверените обекти цялата търговска документация, както и спазването на изискванията за тютюнопушене на закрити и обществени места, сервиране на алкохолни напитки и продажба на тютюневи изделия на лица под 18 годишна възраст, спазване разпоредбите на закона за храните, наличие на изправни фискални устройства, трудови договори на наличния персонал и спазване на работното време, както и наличие на изправни пожарогасителни средства и планове за евакуация при възникнали произшествия. Две от проверените заведения са в гр.Пловдив, а едно в с.Крумово.
В "Морадо" - Пловдив проверяващите са установили, че не се спазват разпоредбите свързани с тютюнопушенето и са съставили 2 бр. АУАН по чл.56, ал.1 от Закона за здравето за тютюнопушене в заведението от РЗИ. С протокол от НАП е установена разлика в касовата наличност. Издаден е АУАН по чл.33, ал.1 от Наредба 18. Протокол от общински инспекторат е констатирал, че категоризацията е на стария собственик. Връчени са още покана от Първа РСПБЗН за явяване за издаване на АУАН за неосигурени евакуация според броя места, както и призовка от Инспекция по труда за представяне на документи.  
В кафе аперитив „Диабло“ в с.Крумово проверяващите установили, че разрешението за удължено работно време е било до 27- ми декември 2019г. Установени са 8 бр. непълнолетни лица след 22.30 часа, едното от който работи зад бара. Извикан е автопатрул на Пето районно управление за вземане на отношение. Съставен е протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност - ще бъде издаден АУАН. Съставен е 1бр. АУАН по Закона за здравето за тютюнопушене. Установено е 1 лице работещо без трудов договор и 1бр. непълнолетно лице заместващото бармана, също без трудов договор- издадена е призовка от инспекция по труда - ще бъде съставен АУАН. 
Сред проверените обекти е и кафе бар "Ъндър Сити"  в  Пловдив. Установена е липса на разрешение за удължено работно време. Съставен е и протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност. На нарушителя ще бъде издаден АУАН.  

 

Изображения

 13 януари 2020 | 13:43