МВР

ОД Пловдив

 

12 януари 2020

Служители на РУ Раковски задържаха трима мъже, опитали се да източат около 200 литра дизелово гориво от влакова композиция от петролната база в Белозем

Специализирана полицейска операция по линиите " Конвенционална престъпност" и "Безопасност на движението" проведоха през изминалото денонощие служители на районното управление в Раковски. Проверени са 130 лица и 78 моторни превозни средства. В рамките на операцията по Закона за движение по пътищата са съставени 48 АУАН. Проверяващите служители са установили 9 души с неизрядни лични документи, като  двама от проверените са били с увредени такива. Припомняме, че ако провереното лице, не представи  документ за самоличност, предвидената в закона глоба е от 50 до 300 лв. Санкцията за повредени документи е от 30 до 200 лв.  Иззето е ловно оръжие на мъж, който  го е транспортирал не по надлежния ред. Нарушителя е санкциониран и с глоба.
През двете денонощия на проверката- на 11 и 12 януари са проверени 5 криминално проявени  лица по линия грабежи и кражби. За различни престъпления в районното полицейско управление са задържани още 6 души. Бързо производство е започнато срещу установен водач на МПС. 61 - годишния мъж от гр. Брезово,който по професия е шофьор на линейка, е установен да управлява личния си автомобил след употреба на алкохол. Установената по надлежния ред проба е отчела 1.68 промила.
19 годишен младеж е прекарал денонощие в ареста, заради това, че държи в себе си марихуана.  Положителен резултат за употреба на наркотични вещества е отчел драг чек теста направен на 25- годишна , управлявала "Рено клио" . Жената е държала в себе си и амфетамин.
На 12-ти януари в районното е  получен сигнал за извършена кражба на дизелово гориво от петролната база в с. Белозем. При незабавни действия, служителите са задържали трима мъже- на възраст 20, 22 и 30 години от Белозем. Същите са успели да източат около 200 литра дизелово гориво от влакова композиция на базата. 

При проверките на питейните и увеселителни заведения не са констатирани нарушения. Все още остава затворен клуб " Маскарад" в Белозем, заради липса на разрешително за удължено работно време.

Изображения

 13 януари 2020 | 13:58