МВР

ОД Пловдив

 

07 октомври 2021

Ръководството на ОДМВР – Пловдив участва в работна среща в Областната управа по повод предстоящите избори

Директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Димитър Балев, заместникът му комисар Васил Костадинов и началниците на всички отдели и районни управления участваха в работна среща по инициатива на областния управител на Пловдивска област Ангел Стоев. На нея присъстваха и заместник областните управители Иванка Петкова и Даниела Николова и главният секретар на Областната администрация Георги Янев.

В рамките на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с организацията около предстоящите избори. Единодушно бе прието мнението на областния управител, че се очаква работата на всички институции и ведомства, ангажирани с произвеждането на вота на 14 ноември да бъде по-обемна и по-тежка, поради естеството му – президентски и парламентарен в един ден.  Като допълнително предизвикателство бе отчетена и усложнената пандемична обстановка в страната и необходимостта от засилен контрол в тази насока. Акцент бе поставен върху две основни задачи пред служителите на МВР и в частност на пловдивската дирекция. От една страна създаване на необходимата организация за охраната на изборните секции и транспортирането на машините за гласуване, изборните книжа и други помощни материали. От друга – активното противодействие на престъпленията, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите като купуване на гласове и т.нар „корпоративен вот“. В тази връзка г-н Стоев изрази своята убеденост, че вътрешното ведомство е именно институцията, която ще гарантира реда и сигурността, за да бъдат произведени честни и демократични избори.

По време на срещата бяха коментирани и допълнителни мерки за обезпечаване на изборния ден, сред които възможностите за разширяване на работния график на екипите на EVN през ноември и за подсилване на аварийните им групи, които да се задействат максимално бързо при евентуални проблеми с електричеството, както и предложение за оптимизиране на броя и местата на изборните секции.  

 

 

Изображения

 07 октомври 2021 | 17:19