МВР

ОД Пловдив

 

28 юли 2020

Открит урок "Безопасно лято на колела " проведе пловдивската полиция с малчугани

Освен алтернативен начин на транспорт, велосипедите и тротинетките се превръщат в предпочитано забавление от деца и възрастни през лятото

Инициативата цели създаване на знания и умения у децата от най ранна възраст за това как да се пазят на пътя и как да се държат като водачи на алтернативни превозни средства- велосипеди и тротинетки. Със своите близо 60 км велоалеи, наличието на производство и отлични възможности за активен спорт  и придвижване,  града ни се нарежда на едно от местата с най- малко произшествия с велосипедисти. Все още електрическите превозни средства сред които са дву- и три- колесните скутери и тротинетки се приемат по- скоро като атракция, макар да са активни участници в движението. Често пъти те се управляват от младежи и възрастни,  които освен че не притежават свидетелство за управление на МПС, не познават и правилата за движение. При тези превозни средства липсва възможността да бъде подаден сигнал от водачите им за извършване на маневра и останалите участници в интензивния трафика биха могли да неглижират тяхното присъствие. Изборът на превозно средство за управление е личен, но отговорността като участници в движението изисква особено  внимание и познание.  Нека бъдем отговорни родители и се погрижим за това, децата ни да  бъдат "видими" и в безопасност на пътя!
...
Снимките с децата са направени в присъствието на родителите, които са дали своето съгласие да бъдат публикувани за кампанията на ОДМВР Пловдив.

Изображения

 07 август 2020 | 15:38