МВР

ОД Пловдив

 

03 юни 2019

Министър Маринов: Когато има организация и институциите действат превантивно и заедно, се справяме, въпреки тежката метеорологична обстановка

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов се запозна на място със създадената организация и предприетите действия от кризисния щаб в Пловдив. На проведеното заседание на щаба днес участие взеха и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов и областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров. По време на срещата министърът изрази задоволство, че въпреки възникналата изключително тежка ситуация през нощта, не са допуснати инциденти с пострадали хора, материални щети са ограничени до очакваните при такъв вид бедствия, а днес хората могат нормално да отидат на работа. По думите му когато има организация и институциите действат превантивно и заедно, се справяме, въпреки тежката метеорологична обстановка. Той подчерта, че обществото очаква от нас бърза реакция, добра комуникация и обща воля.  Младен Маринов отбеляза, че независимо от нормализирането на обстановката, бдителността за евентуални следващи валежи не трябва да намалява.

Над 400 души са били ангажирани на терен през цялата нощ - 150 служители на МВР, допълнително дислоцирани сили от Кърджали и София, около 250 общински служители и доброволци.
Към момента обстановката в града е нормализирана, движението навсякъде е възстановено, няма критични участъци. 
След анализ на обстановката във връзка с обилните валежи и в други области в страната, от 20 часа снощи в сградата на ОДМВР – Пловдив бе свикан извънреден кризисен щаб под ръководството на директора ст. комисар Атанас Илков. В него участваха началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Венелин Младенов, началникът на сектор “Пътна полиция” гл. инспектор Димитър Димитров, зам.-кметът по транспорта и обществения ред Златин Велев, кметовете на райони “Централен” и “Тракия” Георги Стаменов и Костадин Димитров, началникът на отдел “Обществен ред и управление при кризи” в Община Пловдив Емил Вълков, директорите на общински предприятия “Чистота” и “Градини и Паркове” Иван Стоянов и Стоян Алексиев, Димитър Георгиев от Областна администрация, управителят на ВиК Спартак Николов. След оперативната среща в Пловдив, министър Младен Маринов се отправи към Казанлък и Велико Търново. На място той ще се запознае със създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и ще направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи в двата региона.

Изображения

 03 юни 2019 | 16:07