МВР

ОД Пловдив

 

13 октомври 2020

Информационен бюлетин - 13 октомври 2020г.

През изминалото денонощие няма регистрирани пътнотранспортни произшествия на територията на областта. Във връзка с влошената метеорологична обстановка – силен дъжд, съветваме водачите да бъдат внимателни и да шофират със съобразена с пътната обстановка скорост.  По републиканската пътна мрежа е възможно да има наводнени участъци, които при несъобразена скорост да доведат до попадане на автомобила в т.нар. „аквапланинг“/ липса на сцепление на гумите с пътната настилка/. През есенно- зимния сезон обикновено пешеходците са облечени с тъмни връхни дрехи, което ги прави трудно забележими за водачите на МПС. Съветваме ги да подхождат внимателно и с отговорност при пресичане на пътя. Рискови ситуации се създават и в ранните сутрешни и пиковите вечерни часове, когато е тъмно и именно в тези часови диапазони е най- активно движението на деца и ученици.  „Спестените“ минути при рисково поведение на пътя, могат да доведат до непоправими последици.

През денонощието на територията на ОДМВР Пловдив са регистрирани 28 престъпления. Разкрити са извършителите на 16 престъпни деяния и произшествия.  5 бързи производства са започнали служителите на реда във връзка с престъпления на водачи, управлявали под въздействие на наркотични вещества.    
При проверка на лек автомобил «Мерцедес», служители от «Пътна полиция» на Първо РУ  задържали 20- годишен пловдивчанин, шофирал след употреба на марихуана. Водачът на превозното средство бил спрян на «Коматевско шосе» малко след 18.30 часа, а на контролните въпроси на униформените отговарял несвързано и неадекватно.
За същото престъпление служителите на районното са задържали  още един млад водач- 19- годишен от Неделино. Малко след полунощ на 13 октомври момчето, което управлявало «Мерцедес А 180», било спряно на бул. «Кукленско шосе». Драг чек тестът реагирал положително за употреба на амфетамин.
За шофиране след употреба на канабис в ареста на Трето РУ е задържан друг 27- годишен водач на «форд фокус». Проверката на младия мъж, който е от Пловдив, била извършена в 22,55 часа на бул. «Цар Борис III Обединител“ от автопатрул на районното управление. Водачът няма предишни криминални прояви.  
Дрогиран бе задържан и на територията, обслужвана от РУ Стамболийски. Двадесет минути след полунощ на 13 октомври, автопатрул на районното спрял в близост до пътен възел «Ортахан» водач на БМВ. Тестът за употреба на 24- годишния мъж зад волана, реагирал положително за употреба на афметамин. Водачът, който е от Стамболийски, управлявал превозно средство чужда собственост.
Акцизни стоки
30 килограма тютюн откриха в багажника на лек автомобил «Пежо», служители на Шесто РУ. В предиобедните часове на 12 октомври проверяващи спрели превозното средство на улица «Елба» в Столипиново.  Автомобилът бил управляван от 50 годишна жителка на гр. Стара Загора, а безакцизната стока - скрита в багажника на пежото. Иззети са три найлонови чувала със ситно натрошен тютюн. За извършеното престъпление от общ характер по чл. 234 ал 1 от НК., жената е задържана в полицейския арест за срок до 24 ч. по ЗМВР. 

Изображения

 13 октомври 2020 | 11:33