МВР

ОД Плевен

 

РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Плевен отчете резултатите от дейността си през изминалата 2017 година


В Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Плевен се проведе отчет-анализ за дейността на служителите през 2017 година. Гост на мероприятието беше старши комисар Красимир Шотаров - директор на дирекция „Оперативни дейности“ в Главна дирекция ПБЗН - МВР.
През 2017 година структурите на РДПБЗН-Плевен са участвали в ликвидирането на 1863 произшествия и 456 помощни операции и спасителни дейности.
В следствие на пожари през 2017 година са загинали 11 човека и са пострадали 7. 
Регистрирани са 41 случая на лъжливи повиквания.
През изминалата година от служителите на РДПБЗН-Плевен, осъществяващи контролна дейност са извършени 5009 проверки, при който са дадени 1032 предписания, за изпълнение на правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия на държавни органи, организации, юридически лица и граждани и са връчени 63 акта за установяване на административни нарушения, по които са издадени наказателни постановления за 103 730 лева.

15 фев 2018

Полицаи от ОДМВР издириха обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда

Открито е незаконно притежаване на оръжие

Полицаи от ОДМВР издириха обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда, у когото е открито незаконно притежаване на оръжие. В хода на полицейска операция, проведена на 9 февруари с участието на служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и група Специализирани полицейски сили при ОДМВР,  в частна вила в местността Табаковата чешма край областния град е установен и задържан 47-годишен - обявен за общодържавно издирване след произнесена и влязла в сила присъда на Окръжен съд – Плевен. При обиска и претърсването във вилата са намерени и доброволно предадени oт 47-годишния 25 бойни патрона калибър 7 x 65, части от пистолет. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. 47-годишният е предаден за конвоиране до затвора в Плевен. Работа по образуваното досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК продължава разследващ полицай.

12 фев 2018

Домашна оранжерия за марихуана откриха полицаи от ОДМВР-Плевен

Служители от Полицейския участък в Славяново предприели проверка в имот в града по сигнал за отглеждане на марихуана в домашни условия. В хода на полицейските действия, осъществени на 9 февруари в дома на 26-годишен, служителите на реда открили помещение, пригодено за култивиране на наркорастението.  Помещението било обособено на втория етаж на къщата и обзаведено с всичко необходимо - луминесцентна лампа с 6 осветителни тела, препарати за растителна защита, електронен уред за следене на температурата и атмосферното налягане и отоплителен уред за поддържане на подходяща температура. От там криминалистите иззели  57  саксии с растения марихуана, достигнали различна височина, назначена е химическа експертиза. 26-годишният твърдял, че отглеждал наркокултурата  за лични нужди.

За случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура - Плевен. Образувано е досъдебно производство  за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК, а работата по него продължава разследващ полицай, под наблюдението на прокуратурата.

12 фев 2018

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО