МВР

ОД Плевен

 

05 юли 2020

Честит професионален празник на служителите на МВР

Уважаеми колеги – служители на Министерство на вътрешните работи,   
Поздравявам ви по повод професионалния празник – 5 юли и 141 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Пожелавам Ви все така с отговорност и себеотдаване да изпълнявате служебните си задължения! Работете за увеличаване на общественото доверие към служителите на МВР!
Бъдете все така неуморни, за постигане на още по-големи успехи в борбата с престъпността и опазването на добрия обществен ред.
Изказвам своята благодарност към всички вас за ефективното партньорство и всеотдайност при изпълнение на ежедневните задачи. 
На Вас и хората, които обичате, пожелавам здраве, благоденствие и успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 
                                                                                 
ДИРЕКТОР НА ОДМВР - ПЛЕВЕН   СТАРШИ КОМИСАР:  ВЕСЕЛИН ВЪТОВ

Плевенските полицаи отново първи на Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в „Албена“ - 2020

Успешно се представи плевенският тим с победа 5:1 над отбора от Пазарджик, а на финала победи СДВР с 1:0

 

 

Отборът на ОДМВР - Плевен се представи блестящо на Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в КК „Албена“. Той надигра с 5:1 тима от Пазарджик, като точни за успеха бяха Цветан Петров на два пъти, Виктор Иванов, Петьо Славчев и Десислав Русев.  Плевенските полицаи играха протоколна среща в мач от групата срещу тима на ОДМВР – Разград. Отборът на ОДМВР – Плевен победи на финала СДВР с 1.0.

Републиканско първенство по футбол за служители на МВР в „Албена“ протича в две фази – групова и елиминационна. В надпреварата, която се провежда на игрищата в село Оброчище в последните дни на юни 2020 година, участваха 14 отбора от системата в цялата страна, като жребият разпредели тимовете в пет групи. За елиминационната фаза се класираха заелите първите места, както и трите отбора с най-добри показатели, финиширали втори.

02 юли 2020

Специализирана полицейска операция за противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества е проведена в област Плевен

С постановление на наблюдаващия прокурор петима мъже са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК

Специализирана полицейска операция за противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества е проведена в област Плевен

За времето от 19.00 часа на 30 юни 2020 година до 07.00 часа на 1 юли на територията на село Дебово, община Никопол, е проведена специализирана операция. Целта на акцията е привеждане в известност и задържане на лица, извършители на престъпление по чл.354 „в“, ал. 1 от НК. Мероприятието е проведено с участието на служители РУ - Никопол, екипи на "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР - Плевен, разследващи полицаи в сектор Разследване РУ - Левски, РУ - Белене, РУ - Никопол и РУ – Гулянци, Базова научно-техническа лаборатория в ОДМВР - Плевен и в присъствието на наблюдаващ прокурор. Около 20.45 часа в необитаем поземлен имот в близост до частен дом в село Дебово, полицейски екип задържа 44-годишен, в момент на полагане от него на грижи  /поливане/ на засадени растения от рода на конопа. Незабавно е извършено проникване в друг частен дом в село Дебово, където са установени и задържани 63-годишен - ползвател на имота, 61-годишен, 30-годишен и 51-годишен. Четирите лица са задържани в двора на имота, под навес, около система за изваряване на химически продукт, състояща се от газова бутилка, стъклена колба с налично в нея червено на цвят вещество и прикачен маркуч към гърловината на същата, подвързан с бутилки,  поставени в контейнер с вода за охлаждане на конденза. По данни на един от групата системата е за производство на синтетични наркотици "Пико". В хода на проведените претърсване и изземване в двора на същия адрес е открит обособен терен с площ около 200 /двеста/ кв. метра, обграден с пояс от царевични насаждения, върху който се установени засадени растения от рода на конопа, общо 225 стръка с дължина от 45 см. до 135 см., с видима индикация за полагани грижи - прекопаване и поливане на насажденията. При извършено претърсване и изземване в частен дом на адрес - собственост на 63-годишния, в двора на имота в обособен и поддържан терен между редове с царевица се откриха засадени растения от рода на конопа, общо 133  стръка с дължина от 20 см. до  40 см. Проведени са процесуално следствени действия в частен дом на адрес село Дебово, където е открит засаден стрък растение от рода на конопа с дължина 127 см. и в частен дом на друг адрес в селото,  се откриха още две растения с височина 12 см. и 22 см. При проведените полеви нарко - тестове, откритите насаждения са реагирали на канабис. Петимата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. На 1 юли те са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в ОЗ "Арести" - Плевен, с мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до "72 часа".

02 юли 2020

За осигуряване на пожарна безопасност през летния сезон 2020 година

През лятото рискът от пожари е повишен. Статистиката сочи, че основната причина за възникването им през този период е човешка небрежност. Например едва в 1 % от случаите горските пожари се причиняват от мълнии, а в останалите 99 %  причината за огнените бедствия е човешка дейност - небрежност или умишлени действия. Реална е опасността пламъкът от една клечка кибрит да прерасне в горски пожар или да обхване масив с житни култури, с трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и да нанесе значителни икономически и екологични щети.
Заради това напомняме, че е категорично забранено паленето на открит огън и извършването на огневи работи в горските територии извън определените за целта места, като  санкциите за нарушителите са в размер от 200 до 2 000 лв.
Изрично се забранява паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви със зърнено житни култури и в непосредствена близост до тях от настъпването на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата, както и паленето на стърнища и други растителни остатъци и използването на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици). При започване на жътвата житните култури трябва да се парцелират на площи за еднодневна работа чрез ожънване, отстраняване на сламата и изораване на противопожарни ивици, с ширина не по-малко от 6 м. Същите ивици трябва да се направят между житните масиви и сметищата и гробищните паркове. Около съоръженията (жерета, стълбове, мачтови трафопостове и др.) на въздушните електропроводи, преминаващи над житни площи се обособяват пожарозащитни ивици с ширина не по-малко от 6 м.
През целия пожароопасен сезон служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Плевен ще осъществяват засилен контрол за спазване изискванията за пожарна безопасност от страна на всички юридически и физически лица – собственици и ползвателите на горски територии и земеделски земи, както и лицата пребиваващи или извършващи дейности в близост да тях.
За да се намали риска от пожари през летния сезон е необходимо:
- Да не се пали огън на открито във ветровито време.
- Да се проявява изключителна предпазливост при палене на огън за битови цели в селските дворове. Огнището трябва да бъде обезопасено!
- Огънят следва да бъде обилно загасен с вода и засипан с пясък.
- Да се почистят сухата растителност и горимите отпадъци на разстояние 5 метра около сгради, вили, открити складове, промишлени, търговски обекти и стопанските дворове и сеновали и от терасите на апартаментите.
- Да не се предприема запалване на слогове, поляни, крайпътни ивици, треви в междублоковите пространства, където има паркирани много автомобили, както и близост до бензиностанции и газостанции, складове за леснозапалими и горими течности.
- Изключително опасно е изхвърлянето на фасове в близост до горски и земеделски площи, както и на стъклени бутилки, които могат да имат ефекта на лупа.

При пожар в дома, в двора, в полето или в гората, незабавно да се съобщава на телефон 112.

02 юли 2020

За издаване на български лични документи

Всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР-Плевен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти и паспорти/ с обикновена услуга във всяко Районно управление на територията на ОДМВР-Плевен, както и в ОДМВР-Плевен /гр.Плевен, ул.Сан Стефано №3/. Мярката е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор за предпочитано от тях звено.

Готовите документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Във връзка с приетите изменения в ПИБЛД и ЗБЛД, Ви уведомяваме, че заявления за издаване на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) с обикновена услуга (до 30 дни) могат да бъдат подавани както в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен, така и във всяко едно Районно управление в ОДМВР-Плевен, в следните случаи.

  • При подмяна на СУМПС, поради изтичане срок на валидност;
  • При вече изтекъл срок на валидност;
  • При промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация;
  • При издаване на дубликат на изгубено, откраднато, повредено или унищожено СУМПС.

Гражданите могат да посочат къде желаят да получат готовото СУМПС – в районно управление, където е заявена услугата, в друго РУ при ОДМВР-Плевен или в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен.

Тези български граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги от „Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи“, достъпен на интернет адрес: https//e-uslugi.mvr.bg .

 

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на РУ, както следва:

Поделение

 

22.06.2020

23.06.2020

24.06.2020

25.06.2020

26.06.2020

Общо за седмицата обслужени граждани

ОДМВР-Плевен

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

ОДМВР-БДС

95

59

51

56

41

302

01 РУ Плевен

67

75

71

77

57

347

02 РУ Плевен

59

55

53

35

28

230

РУ Белене

18

22

9

15

10

74

РУ Гулянци

11

8

10

3

3

35

РУ Д.Митрополия

12

10

12

7

4

45

РУ Долни Дъбник

4

8

7

8

7

34

РУ Кнежа

15

16

12

8

15

66

РУ Левски

23

14

13

8

16

74

РУ Никопол

10

7

2

14

6

39

РУ Пордим

5

14

5

2

2

28

РУ Червен бряг

24

14

13

32

15

98

Сектор „Пътна полиция“

55

46

40

31

28

200

Общо:

398

348

298

296

232

1572

 

29 юни 2020

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО