МВР

ОД Плевен

 

18 сеп 2019

Възможни са технологични прекъсвания в достъпа до електронни услуги, предоставяни от портала на МВР

От 17.30 до 24 часа днес, 18 септември, ще бъде извършена подмяна на ключови комуникационни устройства в интернет инфраструктурата

 

От Дирекция „Комуникационни и информационни системи” информират за възможни технологични прекъсвания на достъпа до услугите, предоставяни от портала за електронни административни услуги на МВР. Причината е, че днес от 17.30 до 24.00 часа ще бъде извършена подмяна на ключови комуникационни устройства за доставка на интернет в интернет инфраструктурата на Министерството на вътрешните работи. Експертите ще положат усилия за възстановяване на пълния достъп и преди предвидените крайни срокове.
Предварително поднасяме извинения за евентуалните затруднения, които могат да възникнат в достъпа до електронни услуги, предлагани от МВР.

Засилени проверки на училищните автобуси


 

 
От 16 до 22 септември на територията на страната се осъществяват засилени проверки на пътни превозни средства, транспортиращи ученици. Инспекциите се извършват съвместно от служителите на „Пътна полиция“ и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Целта е още в началото на новата учебна година да се обърне внимание на собствениците и водачите на автобуси, превозващи деца, че компромиси с техническата изправност на превозните средства са абсолютно недопустими. По време на проверките ще се следи и за недопускане на управление на превозни средства от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

От началото на годината до 31 август в област Плевен има влезли в сила 272 наказателни постановления на шофьори за управление на технически неизправни ППС и са наложени 203 глоби с фиш.

17 сеп 2019

Внимание! Повишена опасност от възникване на пожари в цялата област

Високите температури, настъпилото засушаване и септемврийският вятър увеличават рискът от бързото разрастване на пожари в природата. Горещото време мобилизира екипите на РДПБЗН – Плевен. На 16 септември огнеборците участваха в ликвидирането на 18 произшествия, от които 17 сигнала за запалени сухи треви в цялата област. Инцидентите са регистрирани в град Славяново над турските гробища, землищата на село Малчика, град Гулянци, село Коиловци, град Тръстеник, Долни Дъбник около път Е83, в плевенската местност Балабаир, землището между Долни и Горни Дъбник, село Бръшляница, село  Горник, в село Горник на улица „Седма”, в село Сухаче, в никополската местност Хайдушко кале, в необитаем двор в село Писарово, в град Кнежа на улица "Георги Михайлов". В следобедните часове 110 дка царевичен блок бяха спасени от огнеборци от Кнежа. Сигнал за инцидента е постъпил в 16:45 часа. На място е установено, че са запалени сухи треви по пътя за село Гостиля. Екип на РСПБЗН – Кнежа бързо е локализирал пожара и не е допуснал разрастването му.
Служителите на РДПБЗН – Плевен призовават жителите на областта да са изключително внимателни, когато палят огън на открито. Винаги да гасят пламъците и да проверяват дали не е останала жарава. Пожарите в сухи треви и нискостеблена растителност са едни от най-страшните природни бедствия за екологията в областта. Те често са неконтролируеми и са изключително опасни поради своята необятност. Те могат да са много бързи и да прескачат в горски терени и населени места. Тези пожари са много опасни, защото застрашават човешки животи и имущество.  При изсъхването на почвата определени култури се превръщат в гориво, а вятърът разпръсква пламъците и високите температури улесняват възпламеняването на големи зони. Огънят се захранва от почти всичко, когато времето е сухо. За да не се допускат сериозни инциденти и да бъде опазена селскостопанската реколта е важно да се спазват правилата за пожарна безопасност. Не оставяйте огъня без наблюдение. Не допускайте паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в състояние да контролират горенето и гасенето. Разчистването на сухи треви и отпадъци трябва да става чрез извозването им на определени за това места, а не чрез изгаряне на място. Забранено е унищожаването на сухи клони и отпадъци чрез изгаряне в земеделски земи. Забравено е паленето и опалването на стърнища.

17 сеп 2019

Започна специализирана полицейска операция за контрол на използването на мобилни телефони от водачите на МПС


 

 
От днес до 22 септември на територията България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, ще бъде извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства.

Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По  време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, предвидена в ЗДвП, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

16 сеп 2019

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО