МВР

ОД Плевен

 

Обвинение за извършена взломна кражба от търговски обект в града е повдигнато на двама мъже от село Тодорово

Сигнал за посегателството в магазин в плевенския ж.к."Дружба" е подаден в края на октомври т.г. При огледа на място полицаи и експерти от Първо РУ–Плевен са установили, че престъплението е извършено след разбиване на метална ролетна щора и алуминиева врата на обекта. По информация на собственика са задигнати кутии с цигари от различни марки. В рамките на предприетите оперативно – издирвателни действия криминалистите са установили и задържали извършителите – 29-годишен и 21-годишен, и двамата от село Тодорово. Повдигнато им е обвинение и са задържани за срок до 72 часа в следствен арест - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство. Полицейските действия са проведени под наблюдението на районен прокурор.

12 ное 2018

Криминалисти на ОДМВР-Плевен задържаха трима мъже, съпричастни към извършени кражби от магазини в областта

 

 

След проведени продължителни оперативни действия по подадени сигнали  за извършени кражби на тютюневи изделия от магазини, тази сутрин е осъществена специализирана полицейска операция. В хода й са извършени претърсвания на два адреса в селата Пелишат и Опанец. От къща, обитавана от 38-годишен мъж и 18 годишния му син, са намерили и иззели кутии с цигари от различни марки, всичките обозначени с бандерол. В ниша в кухненски шкаф те открили и преправен газов пистолет с боен патрон в цевта, както и патрон, поставен в пълнителя. При извършените процесуално-следствени действия на адреса в село Опанец, обитаван от 21-годишен местен жител, полицаите са намерили 70 г амфетамин и 100 г марихуана. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Очаква се Районна прокуратура - Плевен да им повдигане обвинения и да удължи мярката им за задържане до 72 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, по чл. 339, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3 от НК, а работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

09 ное 2018

8-ми ноември - професионален празник на Българската полиция

 

На 8 ноември празнуват служителите от МВР, които по закон и по призвание имат възложени функции по опазване на държавността в страната, защита спокойствието и сигурността на гражданите, обществения ред, противодействие на престъпността, охрана на държавната граница.
Гражданите на Област Плевен справедливо искат да бъде осигурено по-голямо спокойствие, лична сигурност и възможност да разчитат по всяко време на помощта и надеждната защита на полицейските органи.
Честването на 8 ноември е въведено през 1924 година по предложение на Софийския градоначалник. За определяне на светеца - патрон на полицията е потърсена консултация от Светия Синод и след обсъждане е избран Св. Архангел Михаил - предводител на небесното войнство. Светецът е защитник на онеправданите и страдащите, което кореспондира със социалната функция на полицията. Денят се е отбелязвал до 1943 година.
С решение на Министерски съвет е възстановен като празник на полицията през 1998 година.

 

08 ное 2018

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО