МВР

ОД Плевен

 

19 фев 2020

Призив

Информация за гражданите за възможността предсрочно да сменят личните си документи

Уважаеми граждани, сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Плевен Ви уведомява, че във връзка с изтичане срока на валидност на голям брой документи за самоличност през 2020 г. и 2021 г. и очаквания увеличен прием на заявления за издаване на български лични документи (БЛД), подмяната на лична карта и/или паспорт и СУМПС може да стане и преди изтичане срока им на валидност. 
           С оглед улесняване на административното обслужване, избягване на натрупване на хора и загуба на време при обработката на подадените заявления, призоваваме гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите им и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна.

Гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената „Български документи за самоличност“ сега, през месеците февруари и март, когато изтича валидността на по-малък брой документи. Очаква се второто полугодие на 2020 година да бъде значително по-натоварено. През месец февруари изтича валидността на 347 лични карти, 594 паспорта и 396 свидетелства за правоуправление на МПС на граждани с постоянен адрес на територията на областта.

 Всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР-Плевен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с обикновена услуга във всяко Районно управление на територията на ОДМВР-Плевен, както и в ОДМВР-Плевен /гр.Плевен, ул.Сан Стефано №3/. Мярката е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор за предпочитано от тях звено.

Готовите документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Плевен има готовност за осъществяване на организиран прием на заявления за издаване на български лични документи посредством мобилни групи в институции, предприятия, фирми и др.

Телефон за заявки: 064 864613.

Тези български граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги от „Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи“, достъпен на интернет адрес: https//e-uslugi.mvr.bg .

 

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на РУ, както следва:

Поделение

 

10.02.2020

11.02.2020

12.02.2020

13.02.2020

14.02.2020

Общо за седмицата обслужени граждани

ОДМВР-Плевен

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

Обслужени граждани

ОДМВР-БДС

84

49

39

46

38

256

01 РУ Плевен

55

38

54

33

43

223

02 РУ Плевен

49

41

49

35

42

216

РУ Белене

7

10

3

2

9

31

РУ Гулянци

4

11

5

0

4

24

РУ Д.Митрополия

9

1

14

3

3

30

РУ Долни Дъбник

7

3

15

6

6

37

РУ Кнежа

12

6

8

4

3

33

РУ Левски

7

7

7

6

12

39

РУ Никопол

4

5

4

2

1

16

РУ Пордим

5

8

9

4

4

30

РУ Червен бряг

27

17

13

13

14

84

Общо:

270

196

220

154

179

1019

 

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на Първо РУ – Плевен

Действията са реализирани под наблюдението на Окръжна прокуратура - Плеве

 
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе в област Плевен вчера под надзора на прокуратурата. Масираните полицейски проверки обхванаха територията, обслужвана от Първо РУ – Плевен – част от град Плевен и село Буковлък. За времето от 7 часа до 17 часа са проведени активни действия с цел привеждане в известност, профилактиране и ангажиране към наказателна и/или административно-наказателна отговорност на лица от активния криминален контингент, които със своите действия влияят на оперативната обстановка. Акцент на акцията са и извършители на престъпления с две или повече висящи производства, както и лица, идентифицирани като проблемни в населените места, с мерки за неотклонение и различни от „задържане под стража“. В хода на операцията са проверени различни адреси в село Буковлък. В дом, обитаван от 42-годишен, са установени 10 кг. жълто-кафява листна маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Нередовната стока е доброволно предадена на полицейските органи от 19-годишна. Образувана е преписка за изясняване на случая. В различни имоти са извършени проверки на основание чл.83 от ЗМВР във връзка с налични сигнали за държане на акцизни стоки без бандерол - тютюн и /или цигари, както и сигнали за притежание на наркотични вещества. Задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР са 42-годишния, 19-годишната, 18-годишен, двама 22-годишни и 20-годишен. Изяснява се съпричастността им към различни престъпления. В хода на специализираната полицейска операция бяха изградени два контролно-пропускателни пункта за проверка на преминаващи лица и автомобили на изходите на село Буковлък - по посока град Плевен и по посока село Върбица, община Плевен. Проверени са общо 33 автомобила и 35 лица, като са съставени 5 акта за констатиране на административни нарушения по Закона за движение по пътищата, един фиш по същия закон, един акт за констатиране на административно нарушение по Закона за българските документи за самоличност. Връчени са пет фиша за констатиране на административни нарушения по Закона за движение по пътищата. В хода на специализираната полицейска операция на улица "Вит" в областния град полицейски служители и служители от Държавно горско стопанство - Плевен спират товарен микробус „Фиат Дукато". Автомобилът е управляван от 72-годишен. Установена е дървесина - 8,5 куб.метра без документи за законния ѝ произход. Служителите на ДГС - Плевен са съставили 7 акта за констатиране на административно нарушение по Закона за горите. Иззети са дървесината, както и микробуса, с който е превозвана. Сезирана е прокуратурата.

 

19 фев 2020

Месо с изтекъл срок на годност иззеха плевенски полицаи

Продуктите са запечатани и предстои унищожаването им; само в един основен склад на една от проверените фирми са открити над 6 тона месо с изтекъл срок на годност; проверката продължава под контрола на прокуратурата

 
Контрол за незаконно съхраняване, продажба на месо и производство на кайма и други месни продукти бе цел на специализирана операция с участието на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо РУ – Плевен, съвместно със служители на ОДБХ-Плевен, Дирекция "Фискален контрол" в НАП и Митническото бюро в областния град.

В хода на активните действия, проведени от 6 до 14 февруари в Плевен, са извършени проверки на складови помещения и складове за търговия на едро с хранителни стоки, с удостоверение за регистрация по Закона за храните. В някои от обектите инспектиращите отчели наличието на  монтирани хладилни камери, други се оказали гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия , брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

В рамките на операцията са проверени и лица, заети с дейности по производство на кайма, както и машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др. В един от складовете са установени 63 литра течност, наподобяваща ракия, като количеството е иззето от служители на Митническо бюро - Плевен. В един от основните складове на фирма са установени около 6255 кг  месо с изтекъл срок на годност. В останалите складове са намерени близо 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от него е с изтекъл срок на годност - според данните върху етикетите, а друга част от месото е без маркировка и етикети.

Складовите помещения, в които е открито месо и/или местни продукти, но нямат удостоверения за регистрация по Закона за храните, са запечатани от служители на ОДБХ - Плевен. Месото е описано и запечатано. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти. За случая е уведомен прокурор в РП - Плевен и е образувана преписка. Проверката продължава под контрола на прокуратурата.         

18 фев 2020

750 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от служители на ОДМВР – Плевен

На 17 февруари 2020 година около 11:00 часа във вилна зона на местността "Нежовец 1" служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ засичат товарене на кашони с цигари от вила в лек автомобил "Опел Астра". Лицата, осъществяващи пренасянето, са 35-годишна и 64-годишен, плевенчани. Извършено е претърсване на лекия автомобил. Намерени и иззети са три кашона с цигари без бандерол с марка "Karelia blue" /1500 кутии с цигари без бандерол/. Във вилата са намерени и иззети 72 кашона с цигари без бандерол от същата марка /36 000 броя кутии с цигари / и газово огнестрелно оръжие. Предстоят експертизи. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 126 750 лв. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

18 фев 2020

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в община Долни Дъбник село Бъркач

 

 

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност е проведена днес в община Долни Дъбник. В масираната акция, под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, участваха служители на ОДМВР – Плевен и РУ Долни Дъбник.
В хода на операцията бяха изградени контролно-пропускателни пункта на вход и изход на село Бъркач. За времето от 6 часа до 10:30 часа са проверени 11 адреса, автомобили и превозни средства с животинска тяга, както и 13 лица, в това число с две и повече висящи досъдебни производства и лица, влияещи на оперативната обстановка и идентифицирани като проблемни в селото.  
Извършена е проверка за незаконно добити дърва за огрев в имот, обитаван от 40-годишен. Констатирано е наличие на дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Взето е отношение от служители на ДГС. Съставени са два акта по чл. 213, ал.1, т.1 и т.2 от Закона за горите.
В хода на акцията са проверени 15 моторни превозни средства.  Съставени са актове и фишове за установени нарушения по Закона за движение по пътищата.
При провеждане на специализираната операция са задържани с полицейска мярка до 24 часа трима - 21-годишен, 16-годишен и 17-годишен като съпричастни към извършена кражба.

 

13 фев 2020

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО