МВР

ОД Плевен

 

Полицаи от Плевен задържаха след преследване двама извършители на грабеж

07 окт 2019

Постановени са им мерки за неотклонение до 72 часа; Третият съпричастен към деянието е обявен за общодържавно издирване

 

 

Служители на плевенското Първо РУ предприели незабавни действия по сигнал, постъпил на 5 октомври в 19.40 часа, за грабеж на магазин за рибарски принадлежности в областния град. Управителката на търговския обект, на 52 години, разказала пред полицаите, че около 18.15 часа вътре влезнали двама непознати. Докато единият от тях й задавал въпроси, другият минал зад предната витрина, където се намира касата, и отнел оборота - 400 лева. При оттеглянето им тя направила опит да ги спре, но двамата я блъснали и тя падала върху една от витрините в магазина. Жената не е пострадала.

Полицаите изяснили също, че грабителите успели да избягат с лек автомобил. В хода на оперативно-издирвателните действия колата – „Фолксваген Пасат“, била засечена на главен път в посока към град Бяла, след разклона за Козар Белене. При опит да бъде спрян от екип на РУ Левски автомобилът самокатастрофирал, а тримата пътуващи в него излезли и побягнали към гориста местност. След последвало преследване двама от тях са задържани – 26-годишни, румънски граждани. По техни данни, третият съучастник е 22-годишен. Той е обявен за общодържавно издирване.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК и е уведомена Районна прокуратура – Плевен. С прокурорско постановление на двамата арестувани са постановени мерки за задържане до 72 часа. Изяснява се съпричастността им към други криминални престъпления на територията на страната.

 

 07 октомври 2019 | 11:05