МВР

ОД Плевен

 

ОДМВР – Плевен създава организация за издаване на български лични документи

26 ное 2019

Уважаеми граждани, през 2020 година изтича валидността на голям брой български лични документи. За удобство на потребителите на административни услуги на МВР и за постигне по-равномерно натоварване на звената „Български документи за самоличност“ /БДС/, както и за предотвратяване образуването на големи опашки, в ОДМВР-Плевен е създадена организация за предсрочната подмяна на документите за самоличност.
Всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР - Плевен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с обикновена услуга във всяко Районно управление на територията на ОДМВР - Плевен, както и в ОДМВР - Плевен /град Плевен, улица „Сан Стефано“ №3/. В рамките на работното време гражданите могат да направят избор за предпочитано от тях звено БДС, различно от това по постоянния им адрес.
Готовите документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.
Тези, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги.

 

 26 ноември 2019 | 16:35