МВР

ОД Плевен

 

Изборите в селата Буковлък и Аспарухово приключиха в спокойна обстановка

04 окт 2021

ОДМВР – Плевен осигуряваше обществения ред, съдейства и на българските граждани, без лични документи, да упражнят правото си на глас в изборния ден

ОДМВР-Плевен  предприе всички мерки за осигуряване на обществения ред по време на проведения вчера изборен ден в селата Буковлък и Аспарухово. Служителите на реда охраняваха доставените изборни материали и машините за гласуване, които бяха ескортирани до всички избирателни секции в двете села. В село Буковлък в три избирателни секции работиха по две машини за гласуване, а в село Аспарухово машинно гласуване имаше в една секция. Сформирани бяха оперативни щабове в областната дирекция и районните управление, които осъществяваха контакт и с всички институции, ангажирани с изборния процес. Бе извършвана проверка по всеки сигнал. На доведени в полицията лица бяха извършвани проверки и действия съгласно правомощията на МВР. Издадени са и предупредителни протоколи на лица, за които е имало информация и данни за извършено престъпление срещу политическите права на гражданите. С полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани седем лица. Няма образувани досъдебни производства.
Служителите от звената „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Плевен, Първо РУ и РУ - Левски съдействаха на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден – 3 октомври. В случаите на невъзможност да бъде издадена нова лична карта, по искане на гражданите, бяха издавани необходимите удостоверения.


 04 октомври 2021 | 09:42