МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 31 март 2020 година

31 мар 2020

 

 

ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА
На 30 март 2020 година около 18.30 часа в РУ - Долни Дъбник е постъпил сигнал за извършено нарушение на обществения ред в магазин в село Бъркач. Незабавно са изпратени служители на реда. Установен е 26-годишен местен жител. Той е доведен в сградата на полицията. При оформяне на документите по задържането на лицето и извършване на личен обиск, мъжът не изпълнява разпорежданията на служителите. Започвал е да ги псува и обижда. При опита да бъдат преустановени действията му той удря с глава преградното стъкло на оперативната дежурна част с размери 76х101см. Стъклото се е счупило, но 26-годишният е продължил да не се подчинява. Това е наложило използване на физическа сила от полицейските служители. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

На 30 март 2020 година в Първо РУ - Плевен е образувано досъдебно производство за хулиганство. На 28 март пред жилищен блок в плевенския квартал „Дружба“ 36-годишен и 43-годишен са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжете счупили телевизор с брадва, ругатни и псувни по отношение на извънредните мерки, взети срещу пандемията от Covid-19. Техните действия са заснети с мобилен телефон и видеоклипът е публикуван в социална мрежа, като е станал достояние на неограничен брой лица. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.325, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.
          
На 30 март 2020 година около 16.45 часа в ж.к. „Сторгозия“ при извършен обход служители на Второ РУ - Плевен са установили 32-годишен. Мъжът изхвърля пет съцветия от суха зелена тревиста маса. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурен разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Предстоят експертизи. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомена е прокуратурата в Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
          
ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
На 30 март в село Петокладенци е проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване на незаконна сеч на дърва за огрев. Около 17:30 часа при съвместна проверка на служители на РУ – Белене и служители на РДГ – Ловеч в имота на 61-годишен са установени нарязани дърва от вида "Ясен" в размер на 1 куб. метра. Изяснено е, че дървесината се съхранява без документи за произхода и превоза ѝ и контролна горска марка. На нарушителя е съставен акт по чл.213, ал. 1, т. 1 и т.2 от Закона за горите. По случая е образувана предварителна проверка по чл. 235 от НК. Работата по случая продължава.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 30 март 2020 година екип на РС ПБЗН – Плевен е оказал техническа помощ отстранявайки опасни дървета на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град.

На 30 март служители от РС ПБЗН – Плевен са потушили пламъци в самозапалило се коминно тяло в апартамент в Плевен ж.к. „Кайлъка“.

На 30 март 2020 година служители от РДПБЗН - Плевен са погасили пожари в запалени сухи треви в Плевен ж.к. „Дружба“, в землищата на град Никопол и село Опанец.

На 30 март 2020 година служители от РС ПБЗН – Левски са погасили пламъци в отпадъци в двор в град Левски.

                               СТАРШИ ЕКСПЕРТ:  МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 31 март 2020 | 09:51